Start

torsdag 16. juni 2011

Tollerfestivalen 2011

...ble en stor opplevelse!

Til jaktprøven var det påmeldt 10 BK og 2 AK hunder. Utstillingens påmeldingstall ble: 16 valper, 29 hanner, 31 tisper, 2 avlsklasser og 3 oppdretterklasser. Mentalbeskrivningen hadde max påmelding som er 10 hunder. Det vil si at vi hadde skrevet ut over 100 startnummer til helgens aktiviteter!!!

Som vanlig når man får så høy påmeldingstall ble det noen ikke møtt, men det var gledelig nok også en god del som hadde med seg hunden sin bare for å titte på. Morsomt med en helg hvor alle ser rødt! ;-) Og Tollerfolket er enige vi vil ha denne ene helgen i året hvor vi kan samles og konsentrere oss om rødpelsene, så i løpet av noen uker får vi nok starte planleggingen av neste års Festival!

Så over til det som angår meg og mine hunder. For en opptur vi hadde!

JAKTPRØVEN

I øs pøs regnvær, med start nummer 5. Var det Kaisa og min tur til å prøve oss på tollingjaktprøven. Den var lagt opp av Monica Anderson, som er dommer for både TJP, A og B prøver i Sverige. Prøven var lagt opp etter de officielle svenske reglene, og bedømt deretter. Men i og med at prøven var uoficiell lot dommeren, om hun var i tvil, tvilen komme til hundens fordel. Jeg var som alltid nervøs. Ikke en nervøsitet som er så synlig, men jo da den er der. Da vi gikk bort til prøveområdet kom det da også en hel bataljon med publikum  bortover, noe som bare gjorde meg ennå mer nervøs. Men siden vi ikke fikk tatt bilder, eller filmet, er jeg i ettertid glad for å ha så mange "vitner" til opplevelsen. ;-) For det ble en prøve hvor alt bare klaffet! Det føltes herlig å føre min energibunt, med det utrolige fokuset hun har. Vi møtte dommeren oppe i en jordekant, smøg oss ca 25 m nedover langs elven til nettet. Hvor vi utførte tollingen. Jeg oppholdt meg hele tiden i skjul bak nettet, også Kaisa satt halvveis i skjul ved nettkanten da det første skuddet gikk, en markering på vann like ved land på andre siden av elven. Fult fokusert, samlet og fin. Denne ene dummyen ble lagt ned og hun ristet seg. Men alle de andre kom flott i hånd. Neste markering var opp på land på andre siden av elven. Når den var inne var det en "fulg" som ble skutt i flukt og landet bak nettet ut på jordet, Kaisa markerte og hentet. Deretter var det fotgående bort til der markeringen hadde landet, og det lå et felt med fem dummies utover jordet og inn i krattskogen i bakkant. Kaisa jobbet systematisk, fint, selvstendig. Men gikk hele tiden ut i den retningen jeg sendte henne. Vi startet i høyre kant av feltet og jobbet oss stykke for stykke mot venstre. Det er så utrolig morro når det fungerer så bra, og den opplevelsen Kaisa ga meg under denne knappe halvtimen med arbeid. Er den mest verdifulle betalingen man kan få for alt arbeidet man legger ned i treningen. Og dere som har fulgt meg og kjenner oss, vet vi har fått jobbe for å overvinne en altfor stor vannpasjonen i prøvesettinger. Her er Kaisa sin kritikk:

Uoffisiell Tollingjaktprøve bk - 11.06.2011 - Tollerfestivalen 2011.
Dommer Monica Anderson
Søk: Målbevist med fart og energi, bra samarbeid med føreren.
Fart: Utm
Utholdenhet: Utm
Nese: Anvendes konsentrert
Dirigerbarhet: Er følgsom og styrbar
Markeringsevne: Utm. på land og i vann
Skuddreaksjon: Oppmerksom og rolig
Apporteringslyst: Stor, bra innlev
Apportgrep: Mykt, rolig med fine avleveringer
Svømmeteknikk: Utm
Vannarbeid: Utm
Samarbeidsvilje: Samarveider på et meget behagelig og trivelig sett med sin fører
Tolling: Lekfull, rolig når det trengs
Sammenfattende kritikk: En hund med alle de gode egenskaper en toller skal ha.
Premiering: 1 pr, HP


Kjempemorro var det at også kusine Zarah gjorde en strålende prøvedebut, med en velfortjent 1. premie! Gratulerer til Vilja, Nea, Salsa og Zeeme som fikk 3. premier. De andre gikk til 0. og de to AK hundene brøt. Ikke fortvil over 0. premie, da har dere fått testet og vet hva dere skal trene videre på. :-)

Her har vi fått vite at det ble 1. premie og HP, samt Prøvens Beste hund. Ganske fornøyde jenter!

Ja takk, begge deler!

More to come....

2 kommentarer:

 1. Neste år, Nina!!!! Tenk en hel helg med bare herlige røde hunder!!! Åh! Æ dit!!! :)
  Gratulerer igjen med 1. premie! Synd at prøven var uoffisiell. Når er neste prøve for dere? Må jo bare gå like bra da! :) Skulle vært der og sett, så man skjønner alt dere gjør. Nett?
  Hi hi, æ e grønn...

  De to bildan der e bare SÅÅÅ flotte!

  Helgeklem fra solfyllte nord, no skal Arild og æ ta oss en tur til Hågvannet med de søteste små!
  (du skulle sett Vilja i går når mamma va med. Gjøken gol, ho sto og lytta før ho tok laus og børna rundt i skogen på leiting. Æ begynte å si GO KO, da blei både bikkja OG gjøken helt vill...)

  SvarSlett
 2. Hehehe, ler av gjøk historia!

  Og ja godt du VET hva du skal neste års Pinsehelg!!!

  Nettet er et kamuflasjenett som er satt opp ved vannkanten, som vi må snike oss ned til, så ikke jeg skremmer fuglene. ;-)

  SvarSlett

En Multehund har gått over regnbuebroen

N RL CH MULTESTUA DANSENDE ARRAK PIRAT <3 21.04.2010 - 26.02.2017 <3 Hvil i fred elskede venn! Arrak har vært en helt spe...