Start

onsdag 1. juni 2011

Jaktprøve

Avdelingen vår hadde i går bevegelig jaktprøve, den ble avlyst og satt opp igjen på nytt sted, pga uklarheter rundt fritak fra båndtvangsreglene. Jeg har vært litt på og av jeg også, i forhold til om jeg burde starte. Kaisa er jo så utrolig flink og kommet langt i jakttreninga på mye. Men hadde vi kontroll på iveren ved vann, skudd og fokus i prøvesituasjon?!?

Ja og nei! Prøverområdet lå på en inngjerdet "gressodde" ved en elv = vann på to kanter. I tillegg så var det en nydelig liten dam innenfor denne elven = veldig utfordrende terreng for en vanngal Toller. Likevel så klarte Kaisa seg kjempefint gjennom første del av prøven. Ingen ekstra badeturer. En minnesmarkering/dirigering og 6 enkeltmarkeringer med like mange skudd (så klart), gikk supert. Vi fikk et knallforsøk på den andre markeringen på vann, men hun lot seg stoppe greit og kom inn igjen, og etter det la jeg inn et ekstra sekund før jeg sendte henne på de andre markeringene. Vist er hun ivrig når skuddet går og plasket kommer, men hun vet at hun ikke får jobbe før komando, og lydig er hun. Etter at markeringsarbeidet var over skulle feltet tømmes. Feltet var smalt laaangt ut, hvor det bredte seg utover rundt vanndammen, mot elva i bakkant og en liten skogtapp rett fram/venstre. Kaisa hentet fint inn to dummyer, den siste fant hun helt ytterst i feltet ved elvebredden. På det tredje slaget søkte hun også ut dit og da kunne hun ikke motstå fristelsen til å ta en svømmetur. ;-) Jeg fikk samlet henne inn igjen, og hun tok opp arbeidet, fant to dummyer til på veldig fint vis. Før hun igjen tok en runde sammens med småfisken som spratt så fristende rundt ute i vannet. Her er kritikken:

Søk: Starter med stor effektivitet. Så tar vannpasjonene overhånd og effektiviteten avtar. Perioder med bra konsentrasjon og effekt
Fart og utholdenhet: Stor fart og utholdenhet
Nese: Utreder effektivt
Dirigerbarhet: Lar seg sende i ønsket retning
Markeringsevne: Oppmerksom, konsentrert, presis
Skuddreaksjon: Ønskes fastere, gjør et knallforsøk, men lar seg stoppe
Almen oppførsel: Arbeidsglad og lykelig
Apporteringslyst: Spontan
Apportgrep: Mjukt, bra avleveringer. Kunne hatt noe større fart inn. Legger og rister fra vann
Svømmesett og arb.vilje i vann: Svømmer effektivt, arbeider villig i vann
Samarbeidsvilje: Tilstrekkelig kontakt med fører
Sammenfattende kritikk:
Mye bra og riktig arbeid. Imponerende ført.Vannpasjonen ødelegger effektiviteten i søket, dessverre ikke helt fast.

Ja ja ja... Jeg er veldig fornøyd med mye, og det gikk lenge bra! Vi endte med en 3. premie. Den var snill, for hun var nærmest ut av hånd i vannet, men samtidig så gjorde hun jævelsk mye bra arbeid og Kaisa har en imponerende fart og stil!!! :)

Vi gir ikke opp, kommer vi bare forbi denne begynnerklassen, så kan mye morre skje! Neste oppgave på jakta, er Tolling-jaktprøve i pinsen. Så får vi se oss om etter flere utfordringer, hvor skal vi prøve oss neste gang...?

4 kommentarer:

  1. Det var jo mange fine kommentarer! bare litt(???) justering på badelysten så er alt topp.

    SvarSlett
  2. Veldig gøy å lese for oss som ikke kan noe om jaktprøver. Og for en bloggfrekvens du har om dagen! *klikk og godbit* ;)

    SvarSlett
  3. Ja, det er så gøy å blogge om dagen! :))

    SvarSlett
  4. Forresten Heidi så hadde jeg vår plan i hodet under treninga i dag, men tror du hun gikk i vann når hun ikke skulle. *Nope* Men jeg skal nok lage en enda mer fristende situasjon senere. Vi var veldig nærme elva idag også, men det var litt høydeforskjell mellom elva og platået vi trente på i dag. Det er det ikke på myra på Damlitjern. *Utspekulert glis* Og fornøyd med snuppa sitt arbeid idag. :)

    SvarSlett

En Multehund har gått over regnbuebroen

N RL CH MULTESTUA DANSENDE ARRAK PIRAT <3 21.04.2010 - 26.02.2017 <3 Hvil i fred elskede venn! Arrak har vært en helt spe...