Start

søndag 21. juli 2013

Openshow og valpeshow debut for Embla og Bhest

I går var vi på Skarnes der avdeling Kongsvinger med Allan og Mona i spissen arrangerte Openshow (uoffisiell utstilling) og Valpeshow. Openshow er for at de som føler behov for det skal få trent på utstilling og testet seg og hundene, ii uhøytidlige omgivelser for en billig penge. Det blir en ekstra avslappet stemning, det er ikke så farlig fordi det ikke stambokføres. Det var to ringer en for golden og en for de andre rasene, totalt 73 påmeldte, hvorav 7 tollere. Vår dommer var Eirin Stenbro og i finalene dømte de to dommerne sammen, den andre var Lena-Cathrine Rølles. Dette er erfarne Retriever damer som har hhv flat og golden. De er ikke utdannede dommere, men har som sagt masse erfaring med hund, oppdrett og utstilling. Ofte brukes valpeshow også for at "dommer-spirer" skal få trening og erfaring. Jeg syns Eirin var flink. :-)

Tusen takk til Tonje og Tommy, Anne Kristin og Julianne for at de kom med Embla og Arrak, I tillegg var Bhest og Kaisa med av rødpelser. Veldig koselig at Hege også var med, og at Kate, Linda og Ina kom innom for å se på de var jo spesielt interresert i å se Felicia i barn og hund. Det ble en hyggelig dag i solen, avslappet stemning. Dessverre ble dagen veldig lang. Vi møtte i 13-13.30 tiden slik vi var oppmuntrert til og det hele var ikke over før klokken 20.30 (For de som ennå hadde tid og ork var det da grilling.) Men arrangørene gjorde en flott jobb, flinke hjelpere, trivelig stemning både i sekreteriat og i og rundt ringene. Nå har de litt erfaring og kan ta med seg alt som fungerte videre til neste år og forbedre de tingene som ikke ble helt bra i år. Jeg syns det er fint med noen uofissielle utstillinger, særlig når det snart vil bli færre utstillinger i året, vil Open show være et verdifullt suplement til de offisielle.  Her kommer en lang bildekavalkade fra dagen:

Det er fint på travbanen, her sitter gjengen samlet og man ser utstillingsområdet på noen bilder:





Valpene Embla og Bhest varmer opp og trener på å stå og løpe fint. Takk til Hege Lassemo som har tatt de fleste bildene her selv om de har mitt vannmerke. (Tatt med mitt kamera ja).

Embla og Bhest

Embla 5 mnd og 10 dager, jeg syns hun er flott, men det er ikke så lett å få bilder av henne, hun er litt Pippi-langstrømpe, full av gode ideer og motivasjon til å finne på morsomheter.

Bhest også han 5 mnd og 10 dager ja. Til tross for at han aldri har vært på ringtrening og jeg syns jeg trener veldig lite med han, så har han tydeligvis fått inn hva som gjelder, han både sto og løp ganske pent.

Nå har bedømmelsen startet i ringen:

Bhest med flotte bevegelser

Står fint forann bordet.

Embla viser tenner.

Og her står hun fint forann dommernbordet.

Litt hopp og sprett med frøkna. Tonje var modig og jobbet fint heltmodig. Her er de looking good!

Bhest 

Bror ble BIR denne gangen og Embla BIM, men vi er forberedt på å tape noen slag mot denne jenta når hun også får mer ringtrening. 

Arrak er jo en fantastisk bygget hannhund som skulel og burdte vært Champion for lenge siden, men dessverre begynte han og trekke seg unna når dommerne skulle ta på han. Hna har verdens trivleligste temperament så han har aldri vist noen trusselsignaler, men han gjør unnamanøvrer. Arrak har derfor hatt en laaang pause, og også trent litt da. Her kan dere se at han aksepterer håndteringen kjempefint. 




Med et stort smil om munnen.

Åpen hannhundklasse. Med Kavi og Arrak. Bare Arrak fikk HP og gikk videre.

<3

Kaisa snuppa er litt kort og veldig krøllete i pelsen som kommer igjen nå etter valpekullet. Men var også med for å støtte avdelinga, egentlig skulle også Tjorven kommet. Men hun hørte hvem som var konkurrenten så trakk hun seg. ;-) :-p

Kaisa flyr en runde i ringen.

Så var det tid for BIR / BIM Mor og sønn, Kaisa og Arrak. Dommeren forteller at hun likte den hannen veldig godt og gir han Rød/Gul! Jeg kunne ikke vært mer enig. :-D


Han er knallfin altså!

BIR: Multestua Dansende Arrak Pirat f.21.04.10 (Nitric Fox Approved x Shaggy Toller's Keehnu Dancing Zeta)
BIM Shaggy Toller's Keehun Dancing Zeta f: 10.09.07 (Lauvstuas Mascot Keehnu x Littleriver Dancing Queen) 



Felicia og Kaisa i Barn og hund, da var så flinke så!

Tre flinke barn får prøve seg som handlere, med sin hund. Alle tre fikk førsgte premie.

BIM: Multestua Mattykaisa's Embla og BIR: Multestua Mattykaisa's Bhest

Embla og Tonje vant også beste debutant for toller og er dermed invitert tilbka til avdelingens ordinære utstilling til neste år. En gratis påmeldingsavgift er ikke dårlig premie! :-)


Embla koser seg med en pinne.
 I BIS finalene ble Bhest 2.BIS valp 4-6 mnd og Arrak 4.BIS. Er han ikke finfin?

 BIS-rekka: 


Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

En Multehund har gått over regnbuebroen

N RL CH MULTESTUA DANSENDE ARRAK PIRAT <3 21.04.2010 - 26.02.2017 <3 Hvil i fred elskede venn! Arrak har vært en helt spe...