Start

lørdag 17. november 2012

LP i Drammen

Forrige helg var vi en tur i Drammen. Med oss, for turen og miljøtrening skyld, hadde vi Liv Anine med Dansk svensk gårdshund valpen "Henny", eller Henny har hatt sin første løpetid og er 8,5 mnd så hun er ikke helt valp lengre. Henny har bronsemerket og trener på å være i hall, for kommende konkurranser, men hun skal før det på Dogs4All, og det krever også litt halltrening.

Gårdshunden Henny miljøtrener

I Drammen møtte vi Anne Kristin og go'gutten Arrak. Utenfor hundeparken fikk vi ristet toppen av gjensynsgleden før alle tre hundene fikk være løse litt og lufte seg nede ved bekken. Vel inne i hallen var jeg positivt overrasket. Vi er ikke bortsjemte med haller her oppe, så en hall som er både lys, varm og har plass til to ringer er ikke dårlig. Kunstgressunderlaget var også egentlig bra, men der luktet det nok veldig mye hund av det, hallen blir brukt til hundeaktiveteter hele uka, med alt fra valpekurs, til private grupper og hundeklubber som har faste treninger her. Det ble også tett luft, med litt eim av den ikke helt beste sort, så døra kunne med fordel stått oppe litt.

Nå høres det ut som jeg er veldig godt vant, og det er jeg som sagt ikke. Men det kommer til å bli litt halltrening på oss framover. Retreiverklubben har leid en liten hall på Disenå, annen hver tirsdag i vinter. Det var første trening der uken som var, men da fikk jeg ikke kommet.  Men hallen er bare 10 x 15 meter. Det samme er vel hallen på Åsnes, hallen på Åsnes har til nå bare vært dekket av grov pukk, men i dag har den blitt fylt med sand, det blir så mye bedre underlag og trene på! Det er meningen at det skal dekkes med kunstgress til våren.

Men tilbake til Drammen, både Arrak og Kaisa var påmeldt i klasse 2, Arrak gutten har opprykket fra før, men AK er tross alt ganske fersk og hadde lyst til at de skulle ha en feilfri runde til i kl2 før de går opp i klasse tre. Kaisa derimot har bare en tredjepremie, og en runde med 5 x 0. LOL! I og med at vi ikke kan øvelsene skikkelig på trening engang så var målet vårt maks 2 x 0 denne gangen, og at jeg ikke bare skulle fjase og tulle, men konsentrere meg og være med Kaisa.

Arrak gjorde en veldig bra figur i ringen! Han er så flink en flink gutt. Men det ble surr på dekk under marsj og en 0 der, ellers var det lite å sette fingeren på! Jaja også han snuste på fellesdekken og var litt urolig. Men snusepresset var som sagt stort. Det var bare tre 1 premier av 25-26 startende, så det var ikke bare våre som syns det var tøft å konsentrere seg i hallen her. Arrak kom på en finfin 4. plass! Her kommer noen bilder av gutten. Tusen takk til Liv Anine som har tatt alle bildene av Arrak og Kaisa!

Multestua Dansende Arrak Pirat i fellesdekk

Fin fri ved foten og kontakt

Arrak i ruta

Arrak i apport øvelsen

Arrak hopper tilbake

Fineste gutten! Her i avstandskommando


Kaisa tullhøna med preløpetidshormonene, hun snuste på fellesdekken, så mye at hun vippet over på skinka, 3 poeng trekk! Under fri ved foten stoppet hun og tisset i det ene hjørenet av ringen. :-O WTF!! Kaisa har aldri feilet i bli-momentet på fellesdekk og hun har aldri tisset i ringen før, jaja 0 på øvelsen og maks 5 i helhet. :-/ Ellers klarte hun seg faktisk noenlunde helt fram til tilbakehoppet.  Det kom en kraftig stå-kommando fra den andre ringen akkurat i det jeg skulle kommandere tilbakehopp, rullegardinene falt ned hos Kaisa. Og først nå i skrivende stund kom jeg på at det jo var Karin, som Kaisa har fått mye pølser av, som kommanderte - ikke var så rart at Kaisa lurte på hva hun ville. :-) Jaja, vi klarte del-målet vårt om maks 2 x 0. :-) Så får vi trene litt mer og se hva målet skal være neste gang... Vet ikke helt når det skal bli, for vi er ikke meldt på noe mer, og det kan vel hende at videre konkurranser får vente til etter valpekullet. :-)

Etter at vi var ferdige i Drammen, reiste vi en snar tur til Kongsberg for litt mer halltrening og shopping. Der var det utstilling. Anne Lise og Eivind var der fremdeles da vi kom, så vi ble oppdatert på resultater. BIR var Scar fra Vedagaarden, de var også igjen der så jeg fikk hilst litt på gutten og eierne. Han er en trivelig og fin gutt. BIM var forresten Lauvstuas Toya Thezor.

PÅ tilbakeveien fra Kongsberg, gikk turen innom Asker, hjemme hos Arrak med familie ble det servert hjemmelaget pizza. Vi skravlet, spiste og koste oss ganske så lenge. Før vi reiste gikk vi en fin tur med Henny, Arrak og Kaisa. De sprang og koste seg sammen mens vi tobente småsnublet langs stien i lyset fra en liten hodelykt. Kaisa tok forresten en liten svømmetur i fjorden, til de andres store fortvilelse, for de kunne ikke forstå hvor hun hadde kommet seg ned til vannet. :-D Å komme seg ned til vannet på det stedet var for de spesielt interreserte, og det vet vi jo alle at Kaisa er. LOL

Her kommer et par bilder av Kaisa også.

Kaisa i fellesdekken, sammenlign bildet med Arrak over her. Mor og sønn er ganske like.

Dette er gøy! Stå under marsj - flinke Shaggy Toller's Keehnu Dancing Zeta

Er dette riktig da mor? ;-) Kaisa i ruta

5 kommentarer:

  1. Hallen er 10 x 30 meter, så du kommer til å bli positivt overrasket Nina!

    SvarSlett
  2. *humre, humre* Tullhøna. *humre, humre*

    SvarSlett
    Svar
    1. Hihi, må farge språket litt innimellom. :-)

      Slett
  3. En bra dag på rallybanen, ruta satt jo kjempefint og grattis med oppnådd mål med to smultringer :D

    SvarSlett

En Multehund har gått over regnbuebroen

N RL CH MULTESTUA DANSENDE ARRAK PIRAT <3 21.04.2010 - 26.02.2017 <3 Hvil i fred elskede venn! Arrak har vært en helt spe...