Start

torsdag 28. juni 2012

Aktiv dag

I går hadde Kaisa en dag med mange gøyale aktiviteter. Det var jaktcup 5 post i går, vannarbeide, 3-4 hunder skulle stå på linje og få diverse oppgaver på land og på vann. Jeg var mildt sagt skeptisk til om det var noe for Kaisa, og tidligere i år tenkte jeg at vi hopper over den posten. Men Inger Helene og jeg diskuterte et opplegg med noen treninger med fokus bakover. Bruk av nærsøksområder er noe jeg har god effekt av på Kaisa, det samler henne, men vi kan også bruke både dirigeringsområder og minnesmarkeringer, som er med på å bryte forventninger og holde henne konsentrert. Og om det verste skjedde og Kaisa ikke fungerte i settingen, da ville jeg ta det som en treningsmulighet, bryte av og fortelle henne at slik oppførsel betyr slutt på arbeidet for i dag. :-(

Blodsportrening

I tillegg hadde jeg lagt ut blodspor dagen før, tenkte at det heller ikke gjorde noe om Kaisa skulle gå et spor før jaktcupen, og det var på veien over til Fløytdammen. Vi møtte Dorthe og Wilma, og Kim og Storm til sportrening. Vi gikk sammen i alle sporene, Kaisa skulle gå sist. Morsomt og se Wilma og Storm, de gikk begge sine første overnattede spor (døgngamle faktisk) og selv om det var utfordrende, klarte de det begge to på fint vis. Jeg gledet meg veldig til og gå med Kaisa, det sporet var lagt med serpentiner, og over mye morsomt terreng. Men da det ble Kaisa sin tur hadde vi brukt opp all tida vi hadde, og jeg måtte skyndte meg avgårde til jaktcup. Derfor måtte jeg gå sporet alene i ni tiden om kvelden. Sporet hadde da lagt i 29 timer, det hadde ikke regnet i sporet, mye sol, 18-20 grader. Det var utrolig morsomt, Kaisa var helt på nett. Vi fikk vind imot på serpentinene, så hun hadde lyst og ta dem på overvær, det var jo lett for meg og se at hun været, så jeg holdt henne igjen litt og hver gang nesa var i bakken fikk hun gå fram. Super nøyaktighetstrening, men jeg skal nok ha litt videre serpentiner neste gang vi gjør det, for å gi henne sjansen til og løse det ennå mer selvstendig. Hun kom seg fint gjennom de to tette vinklene vi fikk ved myra. Der sporet hadde lagt i et døgn rett ved en maurtue, var nok all ferten borte og hun måtte utrede i noe som må ha vært opp mot to minutter før hun tok oss videre. Ellers var hun midt i sporgata hele veien. :-)

Jaktcup

Hvordan gikk jaktcupen da?! Jeg må bare huske hva jeg gjorde og fortsette sånn, for dette gikk over all forventning. Gullet mitt gjorde det super bra! Hun satt rolig og lydløst og observerte de andre jobbe. Vist kjenner jeg tegnene, og vet at hun ikke er langt over på rett side av grensen, men hun var på rett side!!! Oppgaven var tre hunder sitter på linje forann en liten dam, på begge sider av dammen faller det markeringer (skudd på alle markeringen) og det faller en markering på elven, som er over dammen, opp på og over et stykke land med endel buskas, og ut på vannet igjen. Hundene kan se plasket gjennom buskaset. Hundene henter en markering hver, da en hund er på vei inn med sin dummy, sendes neste hund. Så roterer hundene (to ganger) slik at alle tre hundene har vært på hver av de tre markeringene. Det var tre partier med tre hunder som deltok i Multeklassen.
Kaisa imponerte meg, da hun skulle løse sin første landmarkering lå ennå vannmarkeringe i vannet da hunden før ikke hadde hentet den, vinkelen var relativt liten på den også, så jeg fryktet at hun skulle bøye av. Men hun beholdt fokuset på rett dummy og hadde markert den fint. På vannoppgaven gikk hun rett ut, gjennom vannet, over land, og ut i vann igjen (hun sto og speidet et par sekunder før hun gikk ut i vannet på andre siden), og samme veien hjem igjen! :-D Det var mange hunder som tok landveien. Den tredje markeringen ble veldig lav, samtidig som det var mye dirigering og korrigering fra en av de andre ekvipasjene på linja, så selv om jeg syns hun markerte bra, ble hun litt ufokusert og jeg valget og styre henne litt. Men alt i alt var jeg super fornøyd, og det jeg var mest fornøyd med ligger jo ikke direkte i oppgavene, men alt det andre som følger med å stå på linje med andre. Kanskje om vi fortsetter den bra treninga, kan det være håp for AK startene våre til høsten.

Ja det ble altså full pott: 20 poeng. :-)))
Det samme klarte Isak og Vera, kjempe morro og se at de er et team igjen.

Etter en lang periode med veldig få jakttreninger og enda færre vilttreninger, klarte vi også å lirke inn en treningsøkt med and i går og kvelden før. Må fortsette med mengde trening på kaldvilt fram mot høstprøvene. :-)

2 kommentarer:

  1. Fysøren Nina, så GØY! Nå er det straka vegen til AK!

    SvarSlett

En Multehund har gått over regnbuebroen

N RL CH MULTESTUA DANSENDE ARRAK PIRAT <3 21.04.2010 - 26.02.2017 <3 Hvil i fred elskede venn! Arrak har vært en helt spe...