Start

torsdag 28. juni 2012

Blodsportreninger

This is about blodtracking-practise. This has been a priority for a few weeks. Kaisa got a 1. prize june 15. and her daughter Asaja also got a 1. prize in her debut a few days later. July the 8.th they will both participate in a new blodtracking-test. You might whant to skip the Norwegian part, but at the bottom there is some nice pictures of Asaja.  

Blodspor er en herlig aktivitet. Noe av det jeg liker best er at det er helt ok og ta lange pauser fra sportrening/-konkurranser og ha fullt utbyte av det, når man setter i gang igjen. Etter at Kaisa huket inn en svensk 1. premie og påfølgende championat i begynnelsen av august i fjor, har vi ikke rørt sporsela. Men nå er vi skikkelig hekta igjen (les: jeg, -for det er ikke den firbente det har stått på). Det begynte da vi meldte på prøven til Åsnes Hundeklubb, kom vi også etterhvert igang med treninga. Det ble et treningsspor (som gikk ganske dårlig) og et motivasjonsspor før prøven. Gammelt nytt at Kaisa gikk til 1. premie (i dette blogginnlegget). Etter prøven har vi hatt tre fine treninger! Vi hadde en hel dag sammens med Linda og Kim. Det var like etter prøven og Kaisa fikk et kort treningsspor som Kim la. Sporet var aldri lengre vekk fra vann enn 10 meter, målet var og spore konsentrert selv om det er vann rett ved. Gikk også over en gammel trebru. Chanel fikk også et treningsspor som Linda la, prøvesporutforming (men kortere liggetid), og jenta overrasket meg med å vise at hun ikke hadde glemt gamle kunster. Og hun koste seg virkelig! <3 Flott dag i skogen med ok vær, bare noen regnbyger innimellom.

Sist søndag hadde vi en sportrening oppe på Græsberget sammens med Heidi og Geir. Jeg hadde lagt to fulle prøvespor og to korte treningsspor ettermiddagen før. Heidi og Geir var også og gjorde seg kjent i terrenget som de skal legge prøvespor i på prøven vår om et par uker. Jeg har også gått opp et nytt sporterreng, må bare dobbeltsjekke at terrenget faktisk er ledig.

Asaja gikk sitt spor først. Tok opp sporet supert og sporet trygt og fint, i perfekt tempo og midt i sporet fram til 3. vinkel som hadde blodopphold, her er det tydligvis vanskelig. Etter litt "trenings-føring" her, tok hun opp sporet flott igjen, markerte sårleiet utmerket, taklet flere terrengskifter, siste vinkel og strekket fram til sporslutt. Ved sporslutt søkte hun rundt en stund før hun fant elgknoken i slutten. Den koste hun seg til gjengjeld veldig med!

Så fikk Kaisa prøve seg på et treningsspor - vinkel i vinkel med ekstremt lite blod. Den dagen, under forholdene i den marken, ble det for vanskelig for Kaisa! Jeg valgte, for første gang noen sinne, og bryte henne fordi jeg ikke syns arbeidet var konsentrert og godt nok. Slikt ukonsentrert arbeide skal ikke gi belønning. Den snøt jeg henne for! Hun fikk i stedet ligge noen timer i bilen, gå tur med Krypto og Asaja og på slutten av dagen fikk hun gå et nytt spor (heldigvis at Linda ikke kom! ;-)). Døgngammelt, lagt i vanlig sporterreng som fullt prøvespor, med vanlig blodmengde. Hun gikk som en drøm!

Krypto fikk også gå et lite blodspor, og han gikk veldig bra. Fikk litt problemer over en åsrygg, som hadde en tømmerbil vei på tvers på toppen. Ellers sporet han som om det var slikt han drev på med hver uke, markerte også sårleiet fint!

Søndagen var våt og regntøyet var ikke av særlig lenge av gangen. Men vi koste oss skikkelig under pressenningen som vi spente opp og som ga oss ly til kaffepausene. Vi fikk også i oss litt mat fra en grill og deilige norske jordbær med fløte og sukker på! Nam nam! Og som de tålmodige sjelene vi er ventet vi til sola kom fram i seks tiden eller noe slikt, og da fikk vi tatt bilder av Asaja til raseboka. Det var ikke planlagt på forhånd, og vi hadde ikke med hverken børste eller annet stash. Vi tørket henne med et håndkle og børstet henne med fingrene, og likevel er hun så nydelig:










  Dagens blodsportrening og jaktcup skal få bli eget blogginnlegg, i morra?

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

En Multehund har gått over regnbuebroen

N RL CH MULTESTUA DANSENDE ARRAK PIRAT <3 21.04.2010 - 26.02.2017 <3 Hvil i fred elskede venn! Arrak har vært en helt spe...