Start

torsdag 28. juni 2012

Øyelysning x 3

Da er de tre hundene mine øyelyst.

Kaisa ble øyelyst for andre gang i forrige uke, og er fremdeles fri. Godt!

Asaja har ikke vært øyelyst før, så litt nervøs var jeg. De fleste går jo igjennom uten anmerkninger, men om de ikke gjør det har det stor betydning i forhold til avl. Heldigvis var også Asaja fri, ingen distichiasis eller andre småproblemer heller. :-)

Chanel derimot har syke øyne. Det er snart fire år siden hun ble øyelyst offisielt. Hun har fått oppfølging i tiden mellom også, med øyelysning flere ganger men ikke offisielle. Nå ble det stilt tvil om diagnosen hennes, fordi synsnerven og blodårene var så friske ennå. Dermed tok jeg en tur med henne til Erns-Otto Robstad, da han har myndighet til evt og endre på en diagnose. Men han var nok enig i at det var PRA. Men den utvikles tydeligvis langsomt, og kan fremdeles regnes som en "tidlig" PRA. I tillegg har hun veldig tynn regnbue hinne, den er nærmest gjennomsiktig. Og hun har nå mistenkt katarakt på et øye. Katarakt kan komme som følge av PRA.

Det var veldig interresant og være der, jeg fikk selv (via speil) se inn på både Asaja og Chanel sine øyne. Og kunne se forskjellen på Asaja sitt friske øye, og Chanel sin som hadde store felter på netthinna (i det ellers gulaktige) som var skitten-grålige og de tynnere blodårer.

1 kommentar:

  1. Syns det er veldig bra at Chanell sitt syn er bedre enn forventet, fint at du fikk anledning til å se forskjellen på syke og friske øyne :) og at Asaja er fri, da er det bare å vente på neste løpetid <3

    SvarSlett

En Multehund har gått over regnbuebroen

N RL CH MULTESTUA DANSENDE ARRAK PIRAT <3 21.04.2010 - 26.02.2017 <3 Hvil i fred elskede venn! Arrak har vært en helt spe...