Start

lørdag 22. august 2015

På tide med en skikkelig oppdatering.

Tiden med valpene går utrolig fort, valpene er nå 6,5 uke, jeg storkoser meg, men det er også kjempetravelt ja. Jeg er veldig glad for at mamma som er pensjonist, men ganske sprek, ikke bor så langt unna og kommer innom litt nå og da, og hjelper til. :-D Gull verdt! Også Felicia på 8 er ivrig med og hjelper til både med kos, og praktiske ting som å ta de skitne avisene og plukke opp fra gresset ute. Imponert over henne! Valpenes verden har utvider seg gradvis. Fra å få større og større områder inne, flyttet de seg ut på veranda, og ned på gresset. Været er jo fantastisk, og valpene kan stort sett ha åpent fra valpestua, gjennom kjøkkenet, gangen og ut i innhegningen med veranda og gress. Dette gir dem et vell av sanseinntyrykk, aktivitetsmuligheter og hvileplasser.

Valpene har det skjønt. Veien som går forbi rett ved, syns jeg jo selv er litt irriterende nå og da, men det gir så flott miljøtrening. De blir godt vant til traffikkstøy, nettopp suste det en spesielt bråkete motorsykkel forbi. Brun som sov, trygg som han er, midt ute på verandaen, lettet på hodet, gjespet og så seg avslappet rundt, før han la seg ned igjen, og sov videre. <3 Vaskemaskinen min durer og går midt på kjøkkenet, de bryr seg døyten. Jeg legger inn ulike gjenstander og har ulike "tema" for dem. Diverse viltlukter en dag, spise store biter fisk og grønnsaker en dag, vannpark, metallpark o.l. Aktivitet er bra, de skal også hvile og sove godt. Vi har en stille tid på formiddagen, og om kvelden legger de seg rundt klokka 22, og sover til ca 7.30.

Valpene har tatt imot masse besøk. Og det er superhyggelig. Valpene er veldig sosiale og møter de besøkende med logrende haler og stor iver. Men de er fremdeles forbausende lite pirayaer. Det er meg en gåte hvorfor det er slik, jeg har møtt massevis med tollerkull, men Asaja sine to kull har vært/er super søte, og slikker mye mer enn de biter. Jeg har ikke fått et eneste risp eller rasp. Men kjære valpekjøpere det betyr ikke at dere slipper valpebitingen. Når dere likevel har det som værst skal dere tenke på at de fleste tollere er enda værre. Hehehe. Når vi har tatt i mot besøk har valpene storkost seg, og bare en gang, vist seg fra sin værste side. (Cathrine, selv da var de jo veldig søte!? ;-) ) Også når det gjelder besøk, legger vi inn en og annen hvile dag. Men vi har hatt mye koselig besøk, alt fra tidligere valpekjøpere, til familie, venner, treningskompiser, og kommende valpekjøpere så klart. Og vi har hatt barn i alle aldre og damer og menn i ulike fasonger. Valpene møter alle med stor glede, ser ikke antydning til skyhet hos dem.

Hunde sosialisering, det viktigste for valpene er å få gå med mor og søskene, der skal de øve opp sine sosiale feridgheter og sitt hundespråk. Asaja sover ikke lengre i samme rom som valpene, men hun er sammens med dem veldig store deler av dagen. Noen ganger vil hun bare inn og gi dem litt melk og så går hun ut igjen. Men ofte er hun gjerne hos dem i lange stunder sammenhengende. Koser og pusler rundt dem, og tar en høneblund. Valpene er også sammen med andre hunder her, Bhest vil nå helst slippe se på valpene, og går i bue rundt dem, og du kan nesten se at han tenker BLÆH! Kanskje har jeg ant en bitteliten gryende interresse hos han de siste dagene. Bestemor Kaisa som jo var helt fortvilet over at hun ikke kuenne få komme inn til de små den første uken. Tar seg noen sving inn på valpeområdet, men bare i full fart og vanligvis bare for å hente en leke de har. ;-) Derimot er Frøya den store leketanten og hun har stor sosialiseringsverdi! At en som er under et år kan være så lugn og rolig og tålmodig rundt valpene er nesten ikke til å tro. De er så heldige som har henne! <3

Frøya lille tøtta, har 1 års dag i dag. Vi skal feire med en ekstra trenignsøkt (lekestund i hennes øyne) og lever og leverpostei til middagen.

Nå valpebilder fra den siste uken:

På besøk hos tante Kate 

Valpenes første kjøretur, og også litt av treninga på å være alene. Dvs vi deler flokken i to og reiser med 4 av gangen. De får løpe rundt og undersøke nytt miljø, både ute og litt inne.


Besøk av Boss med familie<3 Tusen takk til Oda, for fantastisk baby-valp sosialisering. <3 .

Boss var veldig nysgjerrig på valpene, og vise versa.

Vakre Multestua Mattykaisa's Boss

Besøk fra Trondheim, kombinert med tur til Skarnes

I går hadde vi en herlig tur til aktivitetsparken på Skarnes. Det var Asaja, meg og alle 8 valpene, vi møtte Ina fra Trondheim, som en av jentene skal flytte til. En veldig trivelig dag ble det. Skjønt sted å være, siden det var i skoletiden var det også veldig rolig og lite andre brukere der, men det gikk noen hundefolk tur. Og kom et par badegjeste, valpene var selvfølgelig som magneter. Vi storkostet oss, særlig Asaja syns det var godt å få lov til å drive litt i vannkanten, plukke litt stein og ta en liten svømmetur. Valpene løp rundt og undersøkte nysgjerrig, sov, spiste, slappet av og lekte. En eller to av valpene var ganske urolig i bilen mest i starten og litt på slutten igjen. Frk Orange var i alle fall litt uvel, stakkars. men hjem gikk det veldig mye bedre. :-)


Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

En Multehund har gått over regnbuebroen

N RL CH MULTESTUA DANSENDE ARRAK PIRAT <3 21.04.2010 - 26.02.2017 <3 Hvil i fred elskede venn! Arrak har vært en helt spe...