Start

søndag 28. april 2013

"Salto" skal han hete!

 MULTESTUA MATTYKAISA'S BØLLE "SALTO"

Etter at jeg la ut på hjemmesiden for noen dager siden at vi hadde en ledig gutt kom det henvendelser fra flere gode potensielle hjem for Hr. Oransje. Sjebnen ville det slik at Heidi leste dette helt i rett tid. Heidi og Björn tok kontakt for et par måneder siden, men da var jo alle valpene solgt. De fikk stå på liste til Asaja sitt kull, men fikk beskjed om også å sjekke flere oppdrettere, da man aldri vet hva som skjer. Noe vi så trist fikk oppleve i tollerfamilien i starten av denne uken. Men i alle fall så sto jeg tilbake og måtte velge hvem som skulle få godklumpen vår. Heidi sto på og ringte flere ganger og oppdaterte meg på alt de hadde ordnet med. Jeg tenkte vel og lenge, og mavefølelsen sa til slutt Heidi og Björn.

For at hønemor Nina skulle være helt sikker på at det var rett for yndlingen, insisterte jeg på å komme på "hjemmeinspeksjon". Og i går var jeg nede i Sponvika ved Halden og leverte gutten. Trygg på at han får det fint der, kunne selv se at han trivdes i sine nye omgivelser. Heidi har drevet med turn i mange år, så hun hadde tenkt ut navnet "Salto", men Björn mente nok at de måtte se om det passet til han. Jeg tror ikke det er mange som passer bedre til å hete Salto, enn vår sprett. Og han tok flere sprett og i alle fall en rulle mens vi var der. :-D

Salto har også flyttet inn sammen med to flotte katter, møtet med dem gikk veldig fint for hans del. (I motsetning til Kaisa, og også Bhest som var litt voldsomme). Salto er Björn og Heidi sin første hund sammen, men de har begge erfaring med hund fra tidligere. Blandt annet vil Salto få en fin pregningsonkel i morfar og mormors golden retiever på 10 år. Salto blir i alle fall å drive med lydighet og LP-prøver, kanskje blir det et par turer i utstillingsringen og litt spor eller jakttrening? Jeg har en sterk følelse av at det kommer flere Tollere inn i omgangskretsen til Heidi og Björn etter hvert! 



Salto og Bhest

Hei, Brems!

Lykkelige nye toller eiere!

Rapporter fra den første natten og det første døgnet sier at det går veldig fint med dem.


Jeg får stadig oppdateringer fra de andre valpekjøperne og det går kjempefint med dem alle sammen. Som vanlig er med tollervalp dukker spørsmålet opp: NÅR skifter de tenner? ;o) Men ellers kan man oppsummere med at de fort har lært seg å være rolige om natten og funnet ro på soveplassen sin. De kommer på innkalling og lærer fort. De trives med bilkjøring. De er sosiale og trygge i møte med folk, og andre hunder og miljøer. Trygge, gode, glade hundevalper! 

En trist nyhet fikk vi også tidligere i uken, Kaisas mor Queenie, sovet inn 11,5 år gammel. Hun var en fantastis herlig hund, det var så mye fart og vilje i henne. Queenie mistet hørselen og fikk noen kuler/svulster her og der i sin alderdom, men hun var ellers frisk og glad og full fart i, helt til på morgenen den dagen hun døde. Hun sovnet stille og fredelig inn i mors seng. Hvil i fred Queenie. Jeg er veldig takknemlig for å ha en datter av deg her hjemme! 

Mange hundevenner har vært avgårde på mye morro denne helgen, flere utstillinger og lydighetskonkurranser. Jeg vil gjerne sende gratulasjoner til alle de som har hatt det gøy med hunden sin denne, men velger ingen nevnt ingen glemt denne gangen. Morro med oppdateringer på sms og lese nyheter på facebook om alle sammen!

4 kommentarer:

  1. Så bra at Salto har funnet seg ett nytt aktivt hjem så han ikke blir en rotløs ungdom som bare driver gatelangs :D Lykke til i den nye verden Salto!

    SvarSlett
  2. Lykke til, Salto! det blir nok bra å være Haldenser. Fine gutten! :-)
    Nå som du har en sukkervalp igjen, håper jeg det kommer en bildeboom på han! AAAALT for lite bilda! (jada, æ mase....) :-P

    SvarSlett
  3. Dagens rapport fra Salto forteller om att alt er bra med han. Han har bl.a vært med mor en tur på jobben hennes og kost seg på skogstur. :-)

    Hihi masa Gøril, jeg har akkurat lagt ut masse (okey i din målestokk: noen) bilder av Bheste på fjæsboka.

    SvarSlett
    Svar
    1. Æ så de, og blei kjeeeeeeempefornøyd!!!! :-) :-)
      Han ser utrolig flott ut, Nina! Han må jo bare bli ei utstillings-stjerna, i tillegg til jakt og lp stjerne! <3

      Slett

En Multehund har gått over regnbuebroen

N RL CH MULTESTUA DANSENDE ARRAK PIRAT <3 21.04.2010 - 26.02.2017 <3 Hvil i fred elskede venn! Arrak har vært en helt spe...