Start

søndag 14. april 2013

Ledig valp - Hr Oransje

"Hr Oransje, Ølle-bølle er tilbake på Brandval. Etter 4 dager i Oslo oppdaget matmor at hun var allergisk, til tross for at hun tidligere har hatt omgang med hunder uten problemer. Kjempetrist for dem. Men vi fant ut at det er bedre å ta han tilbake nå, enn å prøve og kanskje oppdage om en måned eller et år at det ikke går. Han spinner rundt her, storfornøyd med å være med brødrene og mor igjen. <3" 

Dette var facebook oppdateringen min på torsdag. Fredag og i går reiste Gam (Champagne) og Brumm (Rød). Slik at igjen her har vi Bhest og Oransje. Bhest er han som skal bli boende, men jeg kjenner at jeg godt kan ha Oransje her (hvor lenge som helst!). Fornuften sier likevel at jeg nå er klar for å begynne og vurdere nye hjem for han. 

  Orange er en veldig kosete fanggutt, han er sosial gutt, kommer deg villig og trygt imøte, og følger gjerne med folk. Han liker en liten drakamp og jager gjerne leker. Men han har også lært og ikke bite for hardt. Han er miljøsterk og ikke lydberørt, likevel litt forsiktig i nye situasjoner og mindre nysgjerrig (selvstendig) enn et par av søskene. Når han har kommet igang med for eksempel en søksøvelse er han likevel den som går lengst ut og jobber på. Han flytter gjerne til noen som har erfaring med dyr fra før av, og som har lyst å trene med han og gi han et aktivt liv. De må gjerne ha en hage han kan leke litt i og de må ha god tid til å kos og hygge.
  Han er sunt og godt bygget, og ser ut til å bli en forholdsvis lett hannhund som ikke blir lav på bena. Han har lette ører som vil trenge litt taping i ukene fram mot tanfellingsalder. 
  Jeg tror "hvem som helst" kan få en god lydighets eller agility ut av han, og med en kyndig veileder vil han kunne egne seg for flere typer aktiviteter. 
  Aller helst skulle jeg hatt han i et hjem på Østlandet, men det viktigste er at det er den rette familie for han!

Her er noen (mobil) bilder og aller først et videoklipp. De har halsbånd på, Orange er han som har skinnfilla først i klippet: 


 
 Guttene Oransje Bhest og Brumm er på sin første skikkelige bytur i Kongsvinger sentrum. De fikk gå i bånd fra parkeringsplassen og bort til et nesten bilfritt miljø hvor de ble sluppet løs. De gikk i den nye byparken, som ikke er grønn, men en stor asfalt og betongplass med fontener, skulpturer og benker/sitteskulpturer, de var forann biblioteket (videoen er derfra) og i skateparken. Toget kom forbi et par ganger, men det er på andre siden av elven og selv om jeg syns det bråker litt så estimerte ikke valpene dem. Vi snakket med endel folk både da de var i bånd og løse. Freid tantegutten min var med meg og hjalp til med å holde orden på trekløveret.

Overbygget inngangsparti, men speilvinduer og metallrister - bare gøy!
God avknapp, klarer å sove selv om oppdretteren kommer inn i kjøkkenet.
Nydelig hode og uttrykk. Vakker godt pigmentert rødfarge, hvite tær/poter og hvit brystflekk, samt en liten hvit haletipp (blir å regne som hvite hår på haletippen). 
<3
 

7 uker

6 uker

7 uker

2 kommentarer:

En Multehund har gått over regnbuebroen

N RL CH MULTESTUA DANSENDE ARRAK PIRAT <3 21.04.2010 - 26.02.2017 <3 Hvil i fred elskede venn! Arrak har vært en helt spe...