Start

fredag 29. mars 2013

Vilt-test

Alt er vel med de små, selv om det er litt lenge mellom innleggene her. For meg er det hektisk og mye arbeid. Valpene har det noe roligere, da de ikke trenger å bry seg med å vaske og skure, bytte aviser og tørke opp. De svarer ikke på mail og telefoner fra valpekjøpere. De hjelper heller ikke til med å bake, lage kaffe og servere gjestene. Derimot står de for underholdninga, og det gjør de på utmerket vis!  ;-) Men på den annen side er det utrolig mye de skal gjøre for første gang disse ukene her.

Sist lørdag hadde vi besøk masse besøk. Blandt annet fikk valpene hilse på to halvsøsken (3,5 mnd) og en voksen tollerhanne. Først så det ikke ut som om de egentlig fikk helt med seg at det var noe nytt, men etterhvert ble de litt undrende. Og da var det trygt og sitte ved siden av eller mellom Knut og Janne som satt på gulvet.

Mandag kom Anne Lise på besøk, jeg er så glad for å ha henne som mentor og venn. Tusen takk Anne Lise for at du deler av din kunnskap og erfaring. Det ble masse valpekos i tillegg ble valpene vurdert opp og i mente. :-)Vi fikk tatt bilder av valpene oppstilte og hodebilder mandag. Bildene er lagt i et offentlig album på facebook, de kan sees her.
Hvor skal jeg bo tro?
Neste dag fikk vi testet valpene på vilt. Det var så gøy! Jeg har ikke drømt om at de skulle være så flinke på fremmed fugleart. De har aldri i sine 6 uker gamle liv, kjent lukten av due. Alle som en fór fram til viltet i stor fart, snuste et lite sekund, tok grep om og bar rundt på dua. Så stolt! Hva de så gjorde var litt ulikt, noen ville veldig gjerne stikke seg unna på egenhånd, mens brorparten kom løpende til meg eller fotografen da de fikk ros. :-D Jeg skal teste med en liten and på mandag og se om det er de samme som kommer til folk med viltet. Valpetesten de skal ta søndag vil også si litt om hvem som har samarbeid og apportering i seg. Her er bilder fra første møte med due:

Hr Rød:Hr Svart:
Denne er min!


Frk Lilla:
Ikke det beste grepet på dette forsøket.
Slik var bedre!
Frk Rosa
Ropte du?

Hr Blå:
Se på den stolte halen!

Hr Brun:

Due er gøy!
Hr Champagne:Hr Orange

Den fødte jakthund?!
De fikk prøve et par ganger hver, og alle som en tok skikkelig grep minst en gang - det ble også et par stjert- eller vingegrep, de er så morsomme de bildene syns jeg. I alle fall må jeg si at Kaisa var jo helt spontan på vilt som valp, det samme var hennes far og hennes mor. Men jeg føler sterkt at Matty har tilført noe mer og forsterket dette ennå et par hakk. Det skal bli så gøy og trene Bhest på jakt! Ja, Bhest er altså navnet på den gutten jeg skal beholde! ;-) Men hvem det blir vet jeg ennå ikke...

I skrivende stund sover valpene, de lader batteriene til halvbror Arrak kommer innom. Arrak er en kraftig og stor hannhund på tre år nå, det blir spennende og se hva de syns om hverandre? Nå skal jeg sette over kaffen og gjøre klart til besøk.

GOD PÅSKE!

2 kommentarer:

  1. Hei Nina. Så artig å lese om testingen på vilt..og de er jo helt til å spise opp alle sammen. Fortsatt god påske....og masse kos. Hilsen Ann Kristin & jentene

    SvarSlett
  2. SÅ BRA! her blir det mange flinke jakthunder, nå må bare valpekjøperne ta vilt-testen og :)

    SvarSlett

En Multehund har gått over regnbuebroen

N RL CH MULTESTUA DANSENDE ARRAK PIRAT <3 21.04.2010 - 26.02.2017 <3 Hvil i fred elskede venn! Arrak har vært en helt spe...