Start

søndag 3. mars 2013

Dag 20/Day 20 - lots of pictures.

Tenk nå er mars måned her allerede! Mars er den første vårmåneden, og det har vi fått merke på været. Flere dager med strålende sol og temperaturer på 7-8 grader. Nå har det blåst fælt og ikke vært like mildt i dag, men sola skinner og det er lyst og trivelig, og så smelter snøen. Men det betyr også at snart blir det skikkelig fælt her ute. Det er aldri noe vakkert sånn rundt den tiden den siste snøen går. (Tja det er jo ikke helt sikkert dette er den siste snøen ennå.) I alle fall i tillegg til vanlig grått gammelt råttent gress, sørpe, søle og skitt. Kommer det i år til å dukke opp endel "søppel og rot" etter snekkerne. Snekkerne som ikke er ferdig enda, forhåpentligvis vil de komme i midten av april og gjøre seg helt ferdig! Men jeg velger og glede meg over våren, og når den kommer skikkelig igang er det jo så vakkert å se nytt liv vokse opp av alt det grå. La oss håpe det rekker og bli gode temperaturer og forsommerlig til slutten av mars, slik at valpene kan få være ganske mye ute.A gjengen hadde det jo fantastisk ute på tunet, men de var født 2,5 måned senere de da. Fordelen for B kullet er at de vil få hele den beste tiden av året for en valp, sammens med sine eiere i sine nye miljøer. 

Valpene vokser og har det fint. Tidligere i uka fikk alle sammen sin andre kloklipp, de har også fått litt CanikurPro, probiotika for magen. Det var et par av valpene som var litt løse i magen, så da fikk like godt alle litt et par dager. Det var tydeligvis godteri!

Frk Rosa

Valpene har også fått sin 2 omgang med ormekur. For de av dere som ikke vet det så er spolorm meget vanlig hos valper (og kattunger), og alle valper skal behandles, man behandler også moren samtidig. Jeg vet det fremdeles er noen som venter til valpene er 3 uker med å gi første kuren, det var også anbefalingene før (og er det muligens ennå i noen miljøer). Nyere forskning og nye råd sier at det er ingen grunn til at valpene skal fø på spolorm så lenge. Det er også forskning som tyder på at tidlige ormekurer kan redusere forekomsten av for eksempel allergier. Valpene skal nå ha fire kurer hos oppdretter, ved 1, 3, 5 og 7 uker alternativt ved 2, 4, 6 og 8 uker. De er veldig lett og gi ormekuren, man måler opp riktig mengde pasta, har det på en finger og smører det oppe i ganen på valpen, det ser ut som de liker smaken, selv om de ikke blir like gale som etter probiotika. Og så gjelder det bare og ha et system som sikrer at alle valpene får hver sin dose da. :-)

Mr Black

Kaisas look says: "Nina! Could we get a bigger bed, please?" 

Mr Blue

Mr Orange

Kaisa checking on the puppies that have been sleeping outside the whelpingbox for an hour.
Valpekassen er nå for liten, for å avhjelpe satte jeg valpenes biabäd rett utenfor åpningen noen timer nå og da. På bildene over kan dere se at Kaisa foretrekker å gi dem melk der. Selv om det vel må sies å være en smule trangt. B-)

I dag har vi kastet ut valpekassen og de har fått en større valpegård. Jeg fjernet kassa og satte opp grindene når de sov (mette og gode). Det var morsomt å studere dem da de våknet etter en stund, og så den nye værden. Søteste Orange oppførte seg nesten som om kassa fremdeles var der, og holdt seg innafor en god stund. Kanskje han blir en hjemmekjær type? Han vendte seg da også til påbygget, og var den siste som sovnet nå nettopp, da hadde han et lite tollerraptus først i "påbygget". <3 I ettermiddag har de hatt det første besøket i valpebingen. Her kommer masse bilder:

Kaisa godkjenner valpebingen.

Hei der! Vi andre er her borte...

Flere måltider i dag ble servert i den alt for lille Biabädden, mulig jeg bør bytte med den som står i stua. Eller kanskje jeg heller setter inn et bur der i morra. Jeg er ikke helt fornøyd med at senga faktisk er 15 cm høy, det er litt mye for så små valper syns jeg. (Hønemor jeg? Nei hørt sånn tull!)I andre sammenhenger sier man at det som ikke går i bredda, går i høyda. Legg merke til de som ligger bak Kaisa. ;-) Forann her har vi f.v. Blå, Rød og Brun

Store vakre Rød, jeg lurer på om han ikke har litt Littleriver preg over seg, mye pels rundt hodet allerede.

Senga er kanskje trang når Kaisa er der, men ahh så god å sove i etter måltidet. <3

Hvem vil ha en påtår?!

Vakre flinke jenta mi! <3 <3

Herr Svart var en av de som ble full på første runde.

Tålmodig sitter hun der og lar valpene komme og gå litt, helt til alle er sikker på at de er mette og gode.Besøk i bingen. Felicia og Freid.

Champagne er Freid sitt fadderbarn. :-)

Klart for ny servering!

Champagne!

Legg til bildetekst

Etter maten er det ikke så mye futt og fart, men desto mere kos.

Rosa sover så godt i Fias fang. <3

Blå

I morgen er de 3 uker, og de skal få veie seg. Sist hadde Champagne gått forbi Rød som den største i kullet. Og Orange hadde byttet plass med Rosa om å være den minste i kullet. Han er tydelig minst av de to nå, men de ser begge sunne og fine ut, ja det gjør de alle 8! <3 I morgen er det utstilling på Hamar, jeg skal ikke dit selvfølgelig, men masse lykke til alle som skal delta der! Særlig krysser vi fingrene masse for Heidi og Asaja!!! Håper de får til noen fine venstresvinger på det glatte gulvet der oppe. Asaja har ikke så mye pels nå, så jeg håper ikke på noe annet enn en rødsløyfe. Og at de får fin ringtrening og en hyggelig dag!

7 kommentarer:

 1. Oj hvor de vokser, og sikkert gøy for både 2 og 4 bente barn å leke sammen :) Også Kaisa da som har en noe trang foringsplass :)
  Asaja syns rød sløyfe hører til jul, nå er det snart påske og hva passet vel bedre enn gul denne gangen? :D Hun er like vakker som alltid <3

  SvarSlett
 2. Så flink hund som tar ansvar for å skaffe påskepynt. :-D
  Valpene ble veid idag og Kaisa har god og nok melk. :-)

  SvarSlett
 3. Så skjønne de er! Litt misunnelig hilsen fra Ann Kristin & jentene :-)

  SvarSlett
 4. Sukk!!!! Egentlig bra å bo så lang unna, når jeg kjenner etter.... ;)
  De e bare så utrolig fiiine! det riv både her og der.. Kos deg masse med de, og muss muss til flinke Kaisa! <3

  SvarSlett
  Svar
  1. Takk Gøril. De er veeeldig fine, og det er sååå kos nå... <3

   Slett

En Multehund har gått over regnbuebroen

N RL CH MULTESTUA DANSENDE ARRAK PIRAT <3 21.04.2010 - 26.02.2017 <3 Hvil i fred elskede venn! Arrak har vært en helt spe...