Start

fredag 13. april 2012

Vårlige planer

English summary at the bottom. 

Heisann og tudliatten-tei, for sola og deg og meg! Vår i lufta og det er mye som skal gjøres...

Vist kan jeg kaste meg i gang med rake, rive, trillebår, spade og frø. Jeg kan finne fram koster, stige, vaskemidler, slange, bilstøvsuger + + + Gudene skal vite at både hage, hus og bil kunne trengt mer av min oppmerksomhet. Men det var ikke det jeg hadde i tankene. :-D

Det er mer snakk om hvilke kurs, samlinger, turer og konkurranser skal man være med på? Tilbudet er enormt, lysta hos hund og eier like så! Men tid, helse og penger legger litt begrensninger... Jeg er også litt i tvil på hvor mye lydighet vi kan tillate oss og tren i tillegg til jakttreninga. Lydighet er gøy og vi har jo endelig funnet litt miljøer hvor vi får trent med andre. I går ble jeg til og med ringt opp og fristet med et konkurransekurs i lydighet, hvor det bare vil være en halvtimes kjøring for meg. Og det er ukentlig slik jeg har ønsket med i to år nå! Men timinga er bad... I og med at vi skal på to tollingjaktprøver i mai! Jeg har ikke sagt nei, må tenke på det et par dager.

Litt om planene framover:

I kveld er det teori på jaktkurset med Østlandstollerne. Det er et oppfølgingskurs til et vi hadde i fjor med Sanna Halgren. Gleder meg veldig! Om det er noen som i siste liten kunne tenke seg en observatørplass så bare ta kontakt. Det hele vil foregå i nærheten av Kløfta. Jeg henger litt etter og er ikke helt sikker på hva som er temaet for kurset, men vi skal få trene med vilt vet jeg. :-)

Neste helg har de Dansende Piratene 2 års dag!!! Tenk at de har blitt så store. <3 Dagen kommer jeg til å feire på MH-figurant kurs på Biri. Det blir spennende, og da kan jeg være reserve-figurant på MH-en som vi skal ha under Tollerfestivalen.

I slutten av April, skal Asaja og jeg ta en liten reise for og hilse på en mulig utkåret til hennes første kull. Kullet er ikke planlagt før til neste vinter/vår, men vi skal hilse på en spennende kandidat. Det er så mye som skal klaffe, så vi sier ingenting om hvem det er ennå.

Så har vi bestemt oss for at vi skal reise til Tollerdays i Danmark. Fire damer med fire tisper og en hannhund på slep. Kaisa er meldt på utstilligen, men det er bare en bi-ting for meg. Det vi er der for er å få testet hvordan hun fungerer på prøve med vilt. I Danmark har de to prøver, Tollingjaktprøver og tollingworkintest. Begge er offisielle og de er i grunn helt identiske prøver, det som skiller de er at på workingtesten så bruker de dummies, mens på jaktprøven bruker de vilt. Vi ligger i hardtrening på vilt om dagen, og det ser ut til å gå riktig bra, men det er fremdeles skjør kunnskap, så om det holder i prøvesetting aner jeg ikke. De andre norske har ikke kommet like langt som Kaisa med viltet og velger derfor å starte i tollingworkingtest, jeg er forventningsfull på deres vegne.  Det blir så spennende og jeg gleder meg som en unge til hele turen!

Helgen etter skal Asaja stilles på dobbelutstilling i Kristiansand. Jeg blir og melde på Asaja på noen utstillinger utover våren. Gleder meg til det! Siden vi første er i Kr.sand så har jeg meldt på Kaisa på søndagen, utstilling og LPII. Om hun stiller får vi vurdere når det nærmer seg, påmeldingsfristen er jo så tidlig, nå har vi muligheten om vi vil. :-)

Og da er det bare to uker igjen til TOLLERFESTIVALEN! JIPPI-YO det gleder jeg meg til!

Og utover sommeren går det slag i slag med jaktprøver, blodsporprøver, utstilinger, LP, Rally og masse gøy. Hva vi får vært med på vil avgjøres fortløpende. :-) Vi har ikke meldt på Hemsedal og vi har ikke planlagt Tollerspecialen. Men vi vurderer å lage en kennelhelg i løpet av sommeren/høsten og jeg vurderer å ta en tur nordover. :D

God helg!

With spring comes alot of opportunities for us dog people in Norway, I strugle with my choices! :-S

But Kaisa, Asaja and I have some plans set. For Kaisa the most importent one is a trip to Denmark May 5.th, where she will try her skills in a Tollingfieldtest. It will be her first official test with cold game. Asaja will try her luck in a few shows, we will visit our friends at Lauvstua in May and se if she will get a placing in her open class debute.  Asaja will most certainly start blodtracking and Working-dog-trials this summer. She will also do field training this spring/summer, perhaps she will be ready to start a test later in the season? This will be Heidi's call, I will be there to support them.  

Have a lovely weekend! 

5 kommentarer:

 1. Jeg puster fortsatt ikke, jeg. For et program! Men lykke til med alt dere skal gjøre.

  SvarSlett
  Svar
  1. Hehe, var ikke meninga og ta pusten fra deg! Regner med du selv trener som bare rakker'n for å få til ennå høyere premiering på Mira-mora!? Skal du til Hemsedal forresten?

   Slett
 2. Blir gøy å høre fra jaktprøven i Danmark, Kaisa har jo raske opptak nå med den "gå ifra" øvelsen. Blir artig Nina!

  SvarSlett
 3. Åi åi! Når er den jaktprøven i Danmark? Høres kjempespennende ut!! :) Så bra med mange planlagte utstillinger for Asaja, samt LPII og utst. for Kaisa! Du er skikkelig aktiv!
  Og hallo, nordover????? Langt nord? Innom her, eller noe som skjer i denne delen av verden? :))
  Kennelhelg? ÅÅÅÅÅ! :D

  SvarSlett
 4. Hei hei! Her sitter jeg i nord og er nysgjerrig!! :-)

  SvarSlett

En Multehund har gått over regnbuebroen

N RL CH MULTESTUA DANSENDE ARRAK PIRAT <3 21.04.2010 - 26.02.2017 <3 Hvil i fred elskede venn! Arrak har vært en helt spe...