Start

mandag 11. juli 2011

Arrak - HD resultat

Ikke alle nyheter er gode. :-( Arrak sitt røntgenresultat var lagt ut på dogweb på morran idag og resultatet ble C.

Utrolig ergelig, med tanke på evt. avlsplaner. Han har så utrolig mange fantastisk egenskaper og selv om han er veldig ung ennå, så må vi vel innrømme både Anne Kristin og jeg at vi hadde begynt å drømme om at han skulle bidra til at noen av disse egenskapene skulle videreføres på rasen.

Trøsten får være at han ikke har vist noen tegn til å være plaget av dette og at mange C hofter aldri gir noen plager. Evt kan de gi litt alderstivhet, men det kan man få selv om man har hatt A/B hofter som ung. Arrak er en kraftig og tung type, 14 mnd, nesten 50 cm og 24 kilo er mye selv om han er veldig muskuløs. Han skal ned et par kilo i vekt for å sikre at han ikke får plager og vondt, og forverringer av leddhelsen. Han er så muskuløs at veterinærene, med ikke digitalt røntgenutstyr slet med å få klare bilder, så de sendte inn mange bilder av hver hofte, slik at de på NKK skulle ha nok å se på. :-/  :-S  Det er to ting jeg anser som viktig når man velger klinikk for røntgen, det ene er at de har moderen digitalt utstyr, det andre er at veterinæren har solid radiologisk kunnskap og erfaring. Alle veterinærer kan ikke være skikkelig god på alt, jeg kjenner ikke disse veterinærene (men med tanke på beskrivelsen som A-K har gitt) vil vi selvfølgelig vurdere re-røntging et annet sted.

Men noen hunder har hofteleddysplasi, det kan man ikke bortforklare, slik er det bare. Nå får vi krysse fingrenen for at resten av kullet blir fri. Både på hofter og albuer!!! Og om en stund sitter vi med fasit i hånd i forhold til kullets status på hofter og albuer.
Så langt har vi en A og en C. Ikke lengre 100 % fri på hofter altså. ;-P (- litt intern den siste der). Får trøste meg med litt rødvin i kveld...

5 kommentarer:

 1. Veldig synd, Nina. Men håper jo som dere at han ikke får plager. Vi har ennå ikke røntget Riga, men skal følge rådene dine, for her er det viktig å få riktig resultat, uansett hva det måtte være!

  SvarSlett
 2. Uff synd å høre med en så flott hund. Har akkurat bestilt time til Sumo. Han er heller ingen smågutt, så jeg er spent på resultatet. Sikkert veldig klokt å holde Arrak mest mulig lett i kroppen. Det er meget stor sannsynlighet for at han aldri vil kjenne noe til de hoftene, med jevn mosjon og lett kropp.

  SvarSlett
 3. Så kjedelig, Nina. For min egen del ville jeg re-røntget ved en annen klinikk etter hvert, bare for å føle meg sikker. Med godt med muskler er det jo ikke uvanlig at hundene er fullstendig ubemerkede av C-hofter - fokuser på det :)

  SvarSlett
 4. Usj det var synd :( men som du sier er det viktig å ta en ny røntgen. Uansett vil nok Arrak fungere flott til han får alders-knirk som alle andre :)

  SvarSlett
 5. Ush og ish!!! Det kan virker som Arrak ikke har den beste leddhelsen, han kom ut med C på albuene også. :-(

  SvarSlett

En Multehund har gått over regnbuebroen

N RL CH MULTESTUA DANSENDE ARRAK PIRAT <3 21.04.2010 - 26.02.2017 <3 Hvil i fred elskede venn! Arrak har vært en helt spe...