Start

lørdag 14. januar 2017

E kullet er født!

Som antatt var det torsdag den 12. januar som ble E-kullets fødselsdag. <3

Temperaturfallet kom på onsdag i 14 tiden og Aryas fôrverter Madelen og Joakim ble tilkalt. Vi hadde en rolig og fin ventetid, og Arya imponerer med gode instinkter, stor ro og trygghet gjennom hele ventetiden og fødselen. Også nå i 2,5 døgn etterpå har hun vært helt trygg i mammarollen. Og vi behandler henne som en dronning, det fortjener hun! :-)

Første valpen kom klokken 13.51, og klokken 16.52 var siste født. 3 timer og 1 minutt på syv valper er veldig greit. Alle valpene var født livskraftige, jevne, store og fine alle sammen. Det ble 3 tisper og 4 hanner. Vi ble overrasket med at vi har fått tre buff farvede valper. Som regnes som feilfarging, genvarianten er ikke uvanlig på toller, men den er recessiv og derfor er det ikke så ofte vi ser buff valper. Vi syns jo de er supersøte siden de skiller seg ut. <3 Men de skal ikke selges til hjem som tenker på å gå på utstilling.

Valpene veies hver formiddag og har lagt godt på seg de første dagene. Arya har god melkeproduksjon. Og pusser og steller godt med dem.

Den første ukene er valpene som mest sårbare, og her overvåkes de 24 timer i døgnet, vi har ingen å miste. Men det betyr også at jeg ikke får anledning til å svare på så mye mail, jeg skal prøve og komme ajour i løpet av neste uke. Når valpene er rundt en uke, vil dere få beskjed om dere er aktuelle for en valp fra dette kullet eller ikke.

Her følger endel bilder fra fødelen og litt fra idag, valpene og den vakre snille mamman deres. Det blir også lagt ut en liten videosnutt på Multestua Kennel sin facebook side.


Her har Arya startet å få kraftigere rier, og første valp nærmer seg. Madelen støtter. 

Stor og tykk, men veldig vakker. <3 

Her kan man se fosterblæren med første valpen i. Små små tær. <3 

Så er fire kommet, og vi har en times "pause", så alle rekker og tørke opp, og jeg husker å ta bilder. 

Her er alle kommet, mens mor er ute på toalettet, skifter vi underlag i kassen og valpehaugen er lagt under varmelampa. 


Uten varmelampe.

Dette er valp nr 3, hanne, som vil få farven brun på halsbåndet sitt. 
 
Valpehaug

1 døgn gamle, vi skifter på valpekassa, og valpene sover så søtt i en liten plastkasse.

Plutselig blitt så voksen dame. <3 

Nydelige mamma Arya. <3 

3 sover mette og tilfredse i egen haug, de andre vil ha en påtår, igjen! <3 

Arya er årvåken, er det noen som skal pusses på tro? (Valpene er avhengig av at mor slikker de på maven for å få tisset og bæsje den første tiden)

Sølvgutten vår ligger helt til høyre, foran han ligger enten valp  nr 1 (Lilla) eller 7 (Oransje) og under henne, valp nr 4, rosa.

Alle sju på rekke og rad!

Arya er veldig tilfreds og sover når hun kan.

Men er oppmerksom og årvåken når man bør/må.

Valp nr 2, hanne

Valp nr 5, hanne

Valp nr 4, tispe

Valp nr 6, sølvgutten, har hvit haletipp. 

<3

Sølvgutten

Vi vil ha melk!

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

En Multehund har gått over regnbuebroen

N RL CH MULTESTUA DANSENDE ARRAK PIRAT <3 21.04.2010 - 26.02.2017 <3 Hvil i fred elskede venn! Arrak har vært en helt spe...