Start

søndag 22. februar 2015

Den Bheste!

På fredag reiste vi til NKK Bø med et håp om å vinne cert, på lørdag kom vi hjem med

N UCH SE U(U)CH FI UCH MULTESTUA MATTYKAISA'S BHESTE

Glad champion!

BIR BIM Toller NKK Bø 2015

Det må jeg si altså, premieringene har kommet veldig lett til denne supergutten min! Jeg syns jo han er helt herlig, <3 men det er jo mest for helt andre grunner enn det han har gjort i utstillingsringen, og vel egentlig på linje med det en hver fornøyd hundeeier/-føre føler. ;-)

Men resultatlista hans er ikke noe en hver hundeeier får oppleve. Siden vi ikke alltid oppdaterer bloggen og fb statuser forsvinner nedover i historikken, så oppsummere jeg her:


6 dager etter at han var gammel nok til å stille i juniorklasse stilte han på Dogs4All i 2013. (Tvilende hadde jeg meldt han på et kvarter før absolutt siste påmeldingsfrist gikk ut.) På en utstilling hvor tollerne var blandt de rasene med flest påmeldte, nesten 100, var det hele 17 juniorhanner. Mange flotte hanner og ca halvparten fikk excellent, men bare to fikk CK av dommer og raseekspert Finn Lange. Og Bhest var en av dem!
D4A 2013. Foto: Falkegård

Neste utstilling kom i januar, SSRK i Kumla, som er så nærme at vi fint kjører fram og tilbake på en dag. 25 hunder stilte for dommeren Annika Ulltveit-Moe som valgte 11 mnd gamle Multestua Mattykaisa's Bheste som sin BIR for dagen. Og det svenske Certet var vunnet på første forsøk!

BIR og Svensk Cert til Bhest - 11 mnd gammel. 

NRK, Tønsberg i februar 2014, 3 flotte juniorer, Bhest vinner klassen og junioren får igjen CK, denne gang av dommer Sven Slettedal. 

Litt senere i februar stiller vi på NKK BØ dommer L. M. Calado Catalan gir NKK-CERTET (stor cert) til junioren Bhest!I mars hadde vi også meldt på i Sverige SKK Strängsnäs. Dommer Tino Pehar finner junioren god nok for en plassering i BHK og res.Cert.


Vi tar en pause fra utstillingsringen og bruker våren og sommeren til jakttrening og masse tid ute i skog og mark. Men før vi ga oss var vi og så på C valpene på valpeshow på Drammen hundefestival og strartet samtidig en runde med Rally lydighet. Bhest gjorde det ikke verre enn at han klarte en fin 1. premie der også. 

Neste utstilling var i slutten av juli i Moss, da som unghund og for dommer Fransisco Salvador Janeiro, Bhest tok både Certet og ble BIR.

Flotte Multestua hunder. Bhest ble BIR og søster Embla BIM.

Etter Hemsedalskurset i Juli hadde vi en uoffisiell Tollingjaktprøve med Sverker Haraldson. Bhest gikk til 1. premie og prøvevinner. Kritikken:


En del av treningen var også start på en uoffisiell prøve i SSRK, han fikk flotte poengsummer på de tre første postene, men misset markeringen på de to siste. (Jeg valgte og ikke presse han eller gjøre noe overilt, vi var der for trening.) Siden jeg syns at den unge Bhest var ganske prøveklar, og i alle fall ikke ville ta "skade" treningsmessig av å starte på en offisiell B-prøve, så gjorde vi det også. Og selv om gutten var litt av og på i feltet, gjorde han en hederlig innsats og det holdt til premiering i BK. 
Første offisielle jaktprøve, kritikken.


Så tok vi en tur til Finland på utstilling, på første forsøk tok han det finske Certet! Dommer Cathryn A. Cowsert hadde 61 tollere i ringen den dagen. I Finland vinner man cert på utstilling, men man må ha jaktpremiering for å få utstillingschampionatet. Det var veldig morro å vite at junioren min alt hadde jaktpremieringen som trengtes. At vi dagen ettter var plassen bak WJW-14 tittelen var helt greit og svelge. ;-)

Han har hatt et "feilskjer" på utstilling og det var den ene gangen han ikke fikk CK på utstilling i DKK. Blir rart å kalle det feilskjer, han fikk Excellent. Men han var temmelig avrøytet blitt og jeg syns det var rettferdig dømt, og at den andre norske unghunden (Obelix) fortjente å trekke det lengste strået den dagen.

Så inn i mellom her var vi med på Norges Mesterskapet i Retrieverarbeid i Østerdalen. Bhest stilte i unghundmesterskapet (Begynnerklasse offisiell workingtest), også her jobbet han kjempebra. Han kan godt opp på listene blandt supre retrievere fra hele norden. Og endte med Bestått.WT.beg, beste toller i BK og tror det var 82 poeng. :-)

Igjen har vi hatt en lang pause fra utstilling og ventet på at han skal bli gammel nok til å ta det siste Certet.

NKK Bø var første mulighet etter toårsdagen. Siden det var et halvt år siden forrige utstilling, fant jeg ut at vi måtte reise til Tønsberg feb 2015 og få utstillingstrening. Det må man si ble en bra trening. Dommer Siv Sandø valgte ut Bhest som beste hannhund!

BIM i Tønsberg 2015
Den 10 februar var han to år, og på lørdag den 21. februar var vi som sagt på plass i Telemarkshallen. Dommeren var Jan Roger Sauge og han valgte å gi Bhest Exc.1BKK CK, 1BHK CERT CACIB og BIR. Som da vil utløse ikke bare det norske utstillingschampionatet, men også det svenske og finske championatet. Når jeg har fått stokket i alle søknadspapirer, betyr det også at gutten er NORDISK utstillingschampion!

Tusen takk til alle dommerne som har likt denne unge tollerhannen min og gitt han så fine premieringer og certene han trenger til championat i Norge, Sverige og Finland!

Bheste gutten min! Jeg må nevne den fine mamman din Kaisa som har gitt så mange fine avkom. Hennes foreldre Queenie og Mascot. Bhest sin far Matty som bor i Canada og hans foreldre Frida og Collin. Linjer som inneholder hunder som både er premiert og vinnere på jakt og utstilling. Det er en fryd og dele stue med deg, Bhestisen min, og være din treningskamerat, reisefølge, eier og oppdretter! For deg som vil vite mer om Bhest sin stamtavle/Pedigree.

Og vi reiser ikke alene, denne gangen hadde vi en veldig hyggelig tur i selskap Inger Helene, Ylja, Joakim, Madelen og Arya, som sammens med Bhest og meg sov på Bø camping og koste oss på fredagskvelden og i hallen både før og etter utstillingen lørdag. På de fleste turene reiser vi i lag med koselige hundevenner. Og vi står ringside og heier på hverandre, det være seg på utstillinger eller på jaktprøver. Det er ekstra hyggelig med gode resultater når man deler opplevelsene med flere!   

(redigert 24/2-15. Fikk ikke lastet opp de utlovte mobilbildene fra turen vår, har istedet lastet opp en samling med gamle bilder av Bhest)

6 uker

6 uker

7 uker

7 uker
11 uker

11 uker

11 uker, leker med mor.


Bhest som 3,5 mnd gammel valp, på WT (Moelv). Foto: Beate Næs

Trener blodspor

5 mnd gammel stankelben ;-) - men BIR valp for det.

Venter lung ved sekken på trening

Bra sprang på LP-hinder. Bhest har talent for LP også, vi får se om vi prioriterer å gjøre noe med det etter hvert...


2 kommentarer:

 1. Heidi, Geir, Asaja, Chopper23. februar 2015 kl. 06:10

  Tja hva skal man si til dette da??? TOPP SCORE!!! og GRATULERER MASSE :D

  SvarSlett
  Svar
  1. Tusen takk!

   Nå skal det bli gøy å se hvordan vi får til fortsettelsen, når det gjelder jakt, så langt er det veldig lovende. Men jakttrening er vanskelig og før man vet ordet av det har man trent på seg et problem. :-/

   Vi skal også være med på endel utstillinger. Han fikk jo sitt første CACIB nå i Bø, vi vil jo gjerne ha flere av dem. ;-)

   Slett

En Multehund har gått over regnbuebroen

N RL CH MULTESTUA DANSENDE ARRAK PIRAT <3 21.04.2010 - 26.02.2017 <3 Hvil i fred elskede venn! Arrak har vært en helt spe...