Start

søndag 11. januar 2015

Optigen test - Julebesøk

RAS - OPTIGEN

Optigen kjører nå 25 % avslag på dna test for PRA og CEA. Gjelder for tester som bestilles online i perioden fram til 19. januar 2015. (Utover dette har man 30 dager på seg til å få sendt inn blodprøven). Alle tollere som skal i avl må testes for prcd-PRA. Det er valgfritt om man vil teste for CEA-CH. Om hunden har kjent status gjennom foreldrene trenger den ikke å testes.

Jeg oppmuntrer flest mulig hannhundeiere til å foreta en PRA test i tilfelle at en oppdretter skal ha behov for/ønske å bruke din hannhund i avl. Dette gjelder så sant at hunden ellers er rimelig rasetypisk i temperament og eksteriør. At den er helt frisk og ikke har feilet noe som kan ha med arv og gjøre. Det er viktig at flere hannhunder brukes i avl, og om flere har gjort de helseundersøkelser som kreves for rasen, er det lettere for oppdrettere og finne egnede hanner til sitt avlprogram.

Det er selvfølgelig også et stort pluss om de har vært på et par utstillinger, og har deltatt på noen prøver/tester som sier noe om hva som ellers bor i hunden, f.eks kan alle ta en MH, uten noen forutgående trening. Eller man kan trene til og delta på ulike jaktprøver og hundesporter. :-)

Les mer om rasespesifikke avlsstrategier (RAS) for toller.


TRENING - JULEBESØK

I romjulen hadde vi besøk av Asaja og Chopper og vi hadde en veldig fin tur og en treningsøkt med smellerstativ. Morro å prøve syns både Kaisa og Bhest. Og Chopper og Asaja som har trent dette før er utrolig flinke! Det ligger noen bilder på facebook fra denne dagen.

Vi startet nyåret med å få besøk av Ylja, og hun og Bhest fikk en treningsøkt sammen på nesten bart føre. Vi fikk trent med fokus på å jobbe sammens med andre, og la opp både et lite felt og fire dirigeringsområder, alt innefor et relativt begrenset område. Begge hundene hadde en veldig fin trening. Trykk på bildet for en større versjon av stemningsrapporten. (Ylja sin metallapport var bare en liten miniøkt, etter at treninga var over).

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

En Multehund har gått over regnbuebroen

N RL CH MULTESTUA DANSENDE ARRAK PIRAT <3 21.04.2010 - 26.02.2017 <3 Hvil i fred elskede venn! Arrak har vært en helt spe...