Start

onsdag 25. mai 2011

Blodsportrening nr 2 i år.

Fellestrening blodspor mellom Norsk Retrieverklubb avd. Kongsvinger og Brandval Jeger og Fiskeforening. Vi har mål om å få på plass Viltsporchampionatet i løpet av sommeren, da er det jo greit å trene litt. Målene for dagens trening var:
1. fortsette med å forvente drag i lina, og tåle at det nykker i lina uten at hun tror hun blir korrigert.(I fjor var hun litt vel lydig og lydhør noen ganger).
2. trene med veldig lite blod i sporet. Og se hvordan K. takler det. Sporleggere er også mennesker og selv om reglene er satt, kan også de gjøre feil slik at det blir andre blodmengder enn det vi er vant til. I tillegg til at naturen under ulike forhold, gi varierende fert-forholdene. Andre land som f.eks Danmark har mye mindre blod i sporet.
3. studere og lese tapsarbeidet hennes, samtidig som hun får erfaring.

Sporet var 400-450 meter (ifølge GPS'en 460) 1 dl blod, 8 timer liggetid. To vinkler til høyre med blod, så en vinkel til venstre med 12 meter opphold. Kaisa gjorde en flott jobb, jeg kunne ikke merke stor forskjell på arbeidsmåten pga lite blod. Hun drar i lina, og problemet med at hun blir usikker ved napp eller stopp i lina er nå borte! :)  Hun viste også et fantastisk flott tapsarbeid. Søkte framover, så et par ringer til høyre (som ventet siden de to forrige vinklene var til høyre), krysset baksporet og ringet to ganger med utvidet omkrets til venstre, med engang hun var på sporet drog hun ut! Under arbeidet sto det en mann og elghund på veien 20 meter unna, og jeg snakket med de under arbeidet og forklarte hva hun gjorde. Hun lot heller ikke dette forstyrre henne. :))) (egentlig fyfy til føreren -men også under ettersøk vil man vel kunne oppleve at man snakker med skytter, og eller diskuterer sporet med h*n, om enn noe mer lavmælt). Kaisa er lett å lese, og jeg syns jeg begynner å få veldig god dreis på å lese henne. Det neste sporene skal være lagt av andre, bare for å teste om jeg faktisk er så god som jeg tror. ;-) Kaisas oppførsel i oppholdene forteller meg at det er først og fremst lukten av blod hun går på. Kaisa krysset også traktorvei og flere andre spennende terrengskifter i dette sporet. Morsom dag i skogen! Etterpå kunne vi sitte på sekkene, drikke kaffe og høre elghundkara fortelle skrøner. Og true de med at vi skal ha inn litt mer feminine innslag i treninga. Som f.eks. å starte med en lp økt og merke sporet med HP-lilla sløyfer. :-D

Jeg kommer til å melde henne på et par prøver framover nå.

3 kommentarer:

 1. Hurra!!!! Og gratulerer med ny blogg og greier! :)
  Spennende planer du har! Champion blir dokker nok! <3 Du satse vel på et lp-champ i samme farta, dokker e jo i gang! :) Det e så kjekt å bruke bloggen til logg, da kan man bare gå tilbake å lese.. Så lenge bloggen funke!
  Gleder meg til september! :)
  Stor klem fra oss i Vika

  SvarSlett
 2. Gratulerer med ny blogg!

  SvarSlett
 3. Takk!
  Om vi tar VCH, overlater vi LCH til dere! ;-)

  SvarSlett

En Multehund har gått over regnbuebroen

N RL CH MULTESTUA DANSENDE ARRAK PIRAT <3 21.04.2010 - 26.02.2017 <3 Hvil i fred elskede venn! Arrak har vært en helt spe...