Start

lørdag 2. juli 2016

Treningshelg på Finnskogen 24.-26- juni

Vi hadde en kjempeherlig helg sist!

For noen uker siden inviterte Tina og jeg "våre" valpekjøpere til treningshelg på Svullrya. Med litt kort varsel, og i skoleferien, var det ikke så mange som fikk det til denne gangen. Men Merete og Morten med Kicki og Tico kom fra Bergen, Gøril med Lycke kom fra Senja, Sissel med Doffen kom fra Oslo, Tina hadde med Touch, Mist og Hector, jeg hadde med Bhest. Så en passende treningsgjeng ble vi. Sosialt og artig, med god mat og drikke. Avslappet stemning, selv om vi jobbet på for å få til mest mulig trening på de to dagene.

Værmeldinga var først veldig lovende, men etter som det nærmet seg skulle det bli litt av hvert, inkludert kraftig regn og tordenvær. Heldige oss, unngikk uvær, søndag var det skiftende, lett overskyet, lørdag og fredag var det nydelig sommervær. Lørdag var det blodspor i hovedfokus. Vi la ut 1-2 spor til alle hundene fra morgenen av, så delte vi oss i to og tok en jakt/-lydighetsøkt på hver av hundene. Lunsj på hytta og sporgåing på ettermiddagen. Hundene og førerne var veldig flinke og gikk spor som bare det, i det varme sommerværet på tørr skogbunn. 

Søndag var det jakttrening i fokus. Vi startet fra morran av med å planlegge hva hver enkelt skulle gjøre, og hjalp hverandre eller jobbet på egenhånd avhengig av hva man trengte. Jeg tok med tre ender og gikk bort til et vann og trente med Bhest. Han var kjempeflink og gjorde alt slik jeg planla og håpet, så da ga vi oss etter 5 apporter. :-) Resten av dagen konsentrerte jeg meg om de andre.

Det var kvalifiseringsprøve i jakt for de som ville prøve seg (eller ble presset til å prøve seg). ;-) Litt spor for de som ikke trente jakt, og avslutningsvis trente vi med vilt på de mest uerfarne. Det var kjempeinteressant. Timene rant avgårde og selv om vi kuttet ut lunsjen søndag, så kom ettermiddagen fort og det var tid for å reise hjem. Full av gode minner, motivasjon og kunnskap til videre trening, og et og annet kvalifiseringsprøvediplom i bagasjen!Takk for ei fin helg! her kommer bilder:

 Doffen trener jaktfot og sitt og bli på 50 meter

Multestua Jegerens Doffen 11 måneder. <3

 Tico og Morten går blodspor


Lauvstuas Tico WinterfoxDoffen og Sissel går sitt aller første blodspor.Doffen, Sissel og oppdretter Nina var strålende fornøyd etter endt spor.

 Kicki og Merete går blodspor, de har prøvd før.
 Lykke og Gøril går blodspor, de har gått enda mer før. :-)

Fornøyde jenter

Mist og Tina går blodspor, dette tok Mist kjapt! 

 Bhest fikk også gå et spor som var lagt av Gøril. 

Gikk veldig fint inkludert vinkel med opphold.

Jeg fant, jeg fant!


 Vera og Sami gikk også blodspor.


Spent gjeng, klar for å gå kvalifiseringsprøve i jakt.


 Doffen trener mer... Blid Touch og Tina

 Tico - kvalifiseringsprøve: Kicki kvalifiseringsprøve:


Mist kvalifiseringsprøve:

 Doffen kvalifiseringsprøve:

Fri ved fot

Sitt og bli, samt innkalling på signal fra 50 meter.

Apportering


...med avlevering.

...såååå stor... ;-)Titt, titt...

...borte, borte! ;-)

 Gratulerer så mye!!!

Disse fem hundene klarte kvalifiseringsprøven forrige helg!
To bonusbilder av Pintiene, tre søsken av vår avdøde Frøya. <3 

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

En Multehund har gått over regnbuebroen

N RL CH MULTESTUA DANSENDE ARRAK PIRAT <3 21.04.2010 - 26.02.2017 <3 Hvil i fred elskede venn! Arrak har vært en helt spe...