Start

onsdag 13. april 2016

Smått og godt, + jakttrening med og uten vilt og vann.

Litt smånytt for det meste om D-valpene, som nå er 9 mnd og i utstillingssammenheng regnet som juniorer.Gratulerer også til Ruby som har vært på valpematchshow, hun var kjempeflink i ringen, og hun vant første runde. Men neste runde ble hun slått ut, da av den valpen som endte opp som BIS. Flotte premier og rosett til jenta. :-) Hun er så godt bygget denne jenta, en superflott modell, det er synd hun har litt crazy hvitt rundt nakken.. <3 Men mye eller lite hvitt spiller ingen rolle når man skal jobbe og ha det virkelig gøy, Ruby trener videre for å bli diabeteshund, og hun er kjempe flink!

Doffen gutten har vært på hverdagslydighetsprøve. Han ble beste hund på prøven (delt 1 plass). Litt lyst til å hilse på en labrador som skulle passeres, var det eneste som ble litt utfordrende. :-) Gratulerer!På videoen over er det Martta som leker med en av de andre hundene i familien. <3 Som de koser seg!
På videoen under ser dere hvordan man kan sitte i sofaen og gjøre "jakttrening". Avleveringsøvelse. Martta elsker jakttrening, både ute og inne.
On the video above you see Martta playing with one of the other dogs in the family, they are enjoying them selves!  
On the video below you see how puppy Martta and mum do "hunttraing" on the sofa. Delivering to hand is essential. Martta loves her retrievertraining both outside and in the house. :-)  Kaisa og Felicia går på Rally lydighets kurs sammen. De er så flinke og storkoser seg sammen. Felicia lærer skilt og regler imponerende fort! :-)

Vi trener jakttrening for fullt nå, begge hundene er påmeldt tollingjaktprøve på Elverum 1. mai helgen. Vinter er lang her på innlandet, så vi har ikke fått trent nok syns vi. Fremdeles tele i bakken og is på vannene, men det er ikke lenge før tela går. I går fikk Kaisa sin første vanntrening i år. Her er en liten videosnutt:
Videosnutt av Kaisa, vanndirigering
Deilig trening i kveldssola, så godt at man kan holde på ute til halv ni. Begge hundene hadde en fin trening og klarte seg bra.

Bhest driver jeg å forsøker å få til litt mengde trening på vilt nå. Han tar vilt og er spontant og fin når han vil, men plutselig er det som han tenker et eller annet på egenhånd, og kommer ut og titter på meg, som om han ikke fatter at jeg kan mene det..!?! :-p Vi har hatt flere flotte treninger, stort sett lagt opp som feltsøk, hvor et område er fertet inn, og så har jeg lagt ut et vilt av gangen på nytt sted da. Og han har dratt rett ut, funnet, plukket spontant og kommet hjem med. Jeg begynte og bli opptimist i forhold til å bli prøveklar. Men så reiste vi opp til Mjøsas bredd for en trening, og startet treninga med et feltsøk med vilt, alle hadde med seg en 2-3 vilt hver som ble lagt ut i et stort felt. Der i helt ny setting, fungerte det ikke. :-( Så jeg tror ikke Bhest blir prøveklar på to uker. Men vi trener på og så får vi se... Om kvelden da vi kom hjem tok han både krikanda og toppanda. I går fikk han også apportert et par ender fra vann, og det gikk kjempefint!

Ved Mjøsa treninga fikk jeg ved hjelp av lek, Bhest til å apportere ene anda to ganger, slik at han fikk bli med videre på resten av treninga. :-) Der var han veldig flink, gode dirigeringer både skrått gjennom gjørme-siv-våtområde, og over vann. Dobbelt markering nailet han den første, men glemte den andre så han måtte dirigeres, så vi har mer å trene på der også. De var nesten på samme linje og den første (som skulle hentes som nr 2) hadde skjult nedslag, så et par kjente vanskelighetsmomenter der, som kan videreutvikles.

Vi hadde også en fin trening på søndagen, da fikk Bhest igjen først et felt med 1. vilt, det gikk bra. Neste økt og område var det endel lange dirigeringer og en minnes markering, samt litt nærsøk. Fikk springe av seg litt der ja, 140 meter den ene dirigeringa. (Hadde så klart fått påvirkning, men hverken hund eller folk hadde gått ut linja). Veldig flink gjennom hele treninga. Det slo meg at vi på slike minnesmarkeringer ofte kaster en dummy til hver hund 2-4 i omtrent samme området, og at hundene bare henter en. Det kan være med på å gjøre hundene dårligere på dobbeltmarkeringer som faller i omtrent samme området, fordi hundene får erfaring i at de skal bare hente en og så er de ferdige..? Kanskje vi skal lage litt flere områder neste gang og la hundene få hver sine dobbeltmarkeringsområder?! Ja det skal vi/jeg gjøre!

Det er så gøy å trene jaktapportering, hele tiden nye utfordringer og varianter, aldri et kjedelig øyeblikk!

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

En Multehund har gått over regnbuebroen

N RL CH MULTESTUA DANSENDE ARRAK PIRAT <3 21.04.2010 - 26.02.2017 <3 Hvil i fred elskede venn! Arrak har vært en helt spe...