Start

fredag 24. oktober 2014

Nytt tilskudd til Multestua

I fjor vinter tok et ungt par kontakt med meg, de bodde i Kongsvinger, jeg var og besøkte dem, prøvde og skremme dem bort fra å kjøpe toller,  men lyktes ikke. ;-) Og vi fikk god kontakt, dermed var meningen de skulle få en valp fra Asaja sitt kull som var planlagt i høst. Når det ikke ble noe av kom det noen alternative tanker opp for hvordan Kjetil og Emma skulle få seg hund.

På Mesnali skulle Tifa, Nord UCH Sunlit Tifa Emmastar, ha valper. Jeg liker Tifa godt, jeg så henne jobbe første gang på Raserådets Tollingjaktprøve i Pinsen -12, hvor hun imponerte og vant BK. Tifa har et fint temperament, hun har også fra før 10 avkom som er friske og trivelige hunder. Og nå hadde hun funnet seg en avstands-kjæreste som jeg syns er veldig spennende, særlig med tanke på de jaktlige og mentale egenskapene. Hannen er Pint, Am/NSDTR CH Aqueus Hop To It MH WCX Can WC NA OAJ. En valp fra denne kombinsajonen kunne være spennende og få inn i Kennel Multestua sitt "avlsprogram".

Så tanken gikk dit henn at en valp herfra kunne bo hos Kjetil og Emma, hvor jeg beholdt avlsrettighetene. Jeg snakket med Tina og Anne Lise om tankene mine, og de var så snille at de ville la meg få en valp fra denne kombinajsonen, dermed har jeg fulgt kullet på Mesnali ekstra tett.

Å fordele et kull med 11 valper er ikke lett. Det var flere valper der jeg gjerne skulle tatt med hjem. (Jeg holdt nesten på å stikke Mørke Blå i lomma, den siste gangen jeg var på besøk, men han var blitt for stor. ;-) <3) Da kabalen var ferdig lagt, endte det med at herlige Frøken Fersken flytter til Kongsvinger i et sameie mellom Tina og meg. Takk Tina, Anne Lise, Tifa og Pint for denne flotte jenta!

Sist helg reiste Emma og jeg oppover på Mesnali og hentet frøkna, som nå heter "Frøya" og har stamtavle navnet Lauvstuas Pinti Field Goal. Jenta er en valp med veldig god benstamme, brystkasse, og front. Hun beveger seg veldig bra, en anelse lang rygg hjelper til med å gi plass til bevegelsene. ;-) Hun er nysgjerrig, sosial og leken. Og dere skulle sett henne da hun ble testet på vilt. Med en gang hun kom fram til fuglen bl ehun så glad at halen gikk som en trommevirvel! Halen gikk så fælt at hun selv måtte snu seg for å se hva det var som sjedde der bak. :-D

Bildekollasje av Frøya på hjemreisen fra Mesnali til Kongsvinger
Frøya 5 uker

<3 5 uker

6 uker

6 uker. :-)
Kjetil og Emma har mange planer for jenta. De har begge to lyst å lære masse om hund. Kjetil har tanker om at han med tiden skal bli hundefører i jobben sin. Men nå skal han først lære mest mulig om hund og trening av hund. Begge har lyst til å finne ut mer om flere hundesporter. Kjetil dras mot jakt og lydighet, Emma dras mot både utstilling og agility. Men først skal det legges vekt på å bygge en god relasjon, god kontakt, lek og samarbeid, gi trygge rammer og tilby passe med sosialisering og miljøtrening. Det ser ut som det blir valpekurs før jul, så får de ta det fra det. Gleder meg til å følge dere! :-)


Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

En Multehund har gått over regnbuebroen

N RL CH MULTESTUA DANSENDE ARRAK PIRAT <3 21.04.2010 - 26.02.2017 <3 Hvil i fred elskede venn! Arrak har vært en helt spe...