Start

onsdag 26. mars 2014

Kongsvingerretrieveren 2013 + +

Gratulerer med halvt års dagen Chopper, Arya, Clara, Olivia og Chilya!  
Tenk så fort tiden går... <3

Stolt snill mamma Asaja med sine fem førstefødte. :-) Det er gått et halvt år siden Heidi og jeg var sammens med Asaja da hun født den fine gjengen.

Blodspor

Søndag og mandag var jeg i grusomt dårlig form, det var ikke gode dager. Men i går var jeg bedre og dagen ble også strålende bra. Det startet med at Liv Anine sin greie samboer hadde lagt tre flotte blodspor oppe i Risberget. Årets første blodspor for Henny, Bhest og Kaisa.

Bhest, 100 meter rett fram, nedover en skråning i et åpent gammelt hogstområde, med hovedsakelig tørt gress, løv, kvist og kvast. Etter litt finteelling kom jeg til at dette er Bhest sitt fjerde treningsspor. Ved sporstart undersøkte han starten påviste retninga ut, men sjekket så litt til høre og venstre for sporet, jeg oppfattet han litt undrende, "kan det hende at dyret har vært her også?". Da han hadde konstantert at det bare gikk et spor ut fra starten, fulgte han det, fint, nøye og konsentrert, dråpe for dråpe i starten, så med god flyt. Da han nærmet seg slutten og ante fert av skanken, gikk han ut en halvannen meter og kom i vinden inn til skanken, litt forsiktig. Så ble han kjempefornøyd med seg selv da han fikk plukke skanken og vi lekte litt med den!

Kaisa er litt innbilt om dagen, det er ikke mye, men jeg var litt bekymret for at det skulle påvirke sporingskonsentrasjonen hennes. Heldigvis helt uten grunn! På startstrekket fikk hun en forstyrrelse av en åtestasjon som luktet fristende, men etter å ha været i 10 sekunder eller noe slikt, så var hun igang. Gjennom ulike typer terreng, over skarasnø, bekker og et nedfalt sauegjerde, i en vinkel med opphold gjorde hun en enkel ringing på knapt 10 meters radius, og et sted havnet hun tydeligvis noen meter (vi snakker 3-4 m) på siden av sporet, hun veivet seg tilbake, tok det momentant og gikk vinkler og opphold, og hele sporet som den solide sporhunden hun vanligvis er, midt i sporet og rett på skanken. Kjempefornøyd med seg selv! Matmor var også veldig fornøyd med hunden, sporleggeren og dagen! 500 meter spor, 12 minutter.

Så gikk jeg etter Henny og Liv A. Veldig gøy og se en liten dansk svensk gårdshund som sporer, så talentfull liten hund. Hun er prøveklar i løpet av få måneder hun der!  Henny sin blogg finner dere her. Avdelinga vår har sporprøve den 29. juni, kanskje hun stiller der?

Årsmøte

Årsmøtet i klubben vår ble i går kveld vel gjennomført i ordnede former. Etterpå var det utdeling av priser. Og resten av styret hadde klart og holde skjult for meg at mine hunder lå godt ann på resultatlista til Kongsvingerretrieveren 2013. Asaja kom på 5. plass i konkuransen "Kongsvingerretrieveren 2013" og i teeten hadde det vært veldig tett Kaisa endte på en delt 2 plass. I tillegg så var Bheste gutten min Unghundmester 2013. Flinke små rødpelsede multehunder som stakk av med 3 av 7 priser.<3

Birk (Golden) ble Kongsvingerretrieveren 2013!
Kaisa (Toller), og Sako (Labrador) delte 2 plassen, Lara (Curly) ble nummer 4 og som sagt Asaja (Tolelr) nummer fem. Disse fem ble premiert med dummyer og flott pokal til vinneren!
Selma (Golden) delte unghundmester tittelen med Bhest.

I tillegg vil styret når det er foreslått egnede kandidater dele ut en pris til årets nybegynner (person), for 2013 ble den tildelt Kari Mette. GRATULERER alle sammen!

Shaggy Toller's Keehnu Dancing Zeta og Multestua Mattykaisa's Bheste med sine flotte premier! Asaja får dummyen sin senere. <3 
   
Frode, Undertegnede, Mona og Kari Mette.


Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

En Multehund har gått over regnbuebroen

N RL CH MULTESTUA DANSENDE ARRAK PIRAT <3 21.04.2010 - 26.02.2017 <3 Hvil i fred elskede venn! Arrak har vært en helt spe...