Start

torsdag 3. oktober 2013

Dag 5

(Ups dette var vist ikke blitt publisert. Ammetåke! Publiseres på dag 7)

Det går veldig fint i valpekassa. Valpene sover og spiser, nå er måltidene blitt større slik at de er fornøyde en stund. De legger godt på seg, minste jenta førstefødte (Frk. Rød) var i går kveld 550 gram, så hadde vi to på 610 og to på 620 gram. Veldig fin vektøkning på 4 døgn, og usedvanlig javnt.

Asaja er en herlig mor, oppmerksom på valpenes behov, men også veldig trygg på oppgaven og hun vet liksom at det går bra. Hun har på dag 3 og 4 gått og lagt seg litt i Bia-Bädden ved siden av kassen, og steller og guller litt med seg selv. Hun tar seg en liten graveri under senga og hun går også litt rundt og ser hva de andre driver med og vil være litt mer i våre "hverdagsliv". I går ettermiddag fikk hun bli med en liten tur ut på jordet nedenfor huset, hun var borte fra valpene i 20 minutter og koste seg med å løpe litt med de andre og snuse litt langs skogkanten. Da hun kom tilbake var jeg spent på om hun skulle føle seg stresset over adskillelsen, men neida valpene sov fremdeles fornøyde, og Asaja bare tittet bort på de og la seg ned ved siden av kassa og vasket seg litt. <3 Jeg elsker den jentas mentalitet og balanserte morsinnstinkt!

De som er venner med oss på facebook vet at Asaja fikk en begynnende jurbetennelse på dag 2. jeg må nesten bare notere det ned her også, slik at jeg har det i dagboka her om jeg trenger å lese om det senere. Symptomet var hevelse og spreng på ca 10 x 7 cm ved det framste juret på venstre side. Temperatur 39,1 som er relativt normalt for en tispe etter fødselen, Asaja hadde hatt 38,8 før på dagen, og var tilbake på 38,7 på morgenen etter, slik at det muligens var en liten temperatuøkning på gang. Utmelket melk var littegranne tykkere og gulere enn vanlig melk, men ellers ikke misfarget eller blodtilblandet.

Fra fb om behandling av jurbetennelsen: "Det jeg har gjort er å legge på et varmt omslag i noen minutter, når valpene tramper. Og så massere ut mens Asaja slipper ned melka. Den av valpene som først har tømt et jur, men fremdeles vil ha mer blir så lagt på det ømme juret. Da har valpen litt mer tålmodighet og suger godt en stund. Funka for oss!"

Jeg har såvidt begynt å tenke litt på hvem som skal få valper, jeg har de to siste dagene snakket og mailet med flere og begynt å gi litt signaler, men ingenting er ennå avgjort. Det er sååå mange hensyn som skal taes! 
2 kommentarer:

  1. Så herlig å lese, og då godt det går bra. Er ikke så overrasket over at Asaja er en god mor, hun er jo en herlig tispe!

    SvarSlett
  2. Du er flink Nina som fikk så fort orden på jurbetennelsen hennes takket være iherdig melking fra deg gjennom ett helt døgn! Asaja ønsket seg virkelig bebiser så morsrollen var hun virkelig klar for og hun er nå ei trygg tispe som takler utfordringer veldig bra <3

    SvarSlett

En Multehund har gått over regnbuebroen

N RL CH MULTESTUA DANSENDE ARRAK PIRAT <3 21.04.2010 - 26.02.2017 <3 Hvil i fred elskede venn! Arrak har vært en helt spe...