Start

tirsdag 9. oktober 2012

Stappmett blogg



Jeg har hatt familien på middag i dag, og jeg er fremdeles stappmett, så da passer det fint å ta seg tid til å skrive treningsblogg. Det var forresten fårikål som sto på menyen. Det var kjempe godt og jeg spiste alt for mye! Det er ikke bra med slike ting som man vanligvis spiser bare en gang i året. Tror faktisk det var to år siden sist jeg spiste fårikål, og det tok jeg igjen for..! :-p 

Beskrivelse av blodsporet Kaisa fikk gå søndags ettermiddag. Sporstart var rett på andre siden av veien. Jeg la inn et par nye momenter. Liggetid 30 timer.

  • Sporstart: ute på stubbjordet bare noen meter fra veien. Kaisa fikk finne sporet selv. Hun søkte og kom på sporet 1,5 meter fra selve starten, undersøkte blodet nøye, var innom starten før hun la i vei. 
  • strekke 1: ca 160 meter rett fram på stubbjordet, medvind, enkelt for Kaisa og lett gått terreng, så farta er stor her.
  • Vinkel 1: Opphold 12 meter venstre, K. gjør to ringinger og kommer inn på sporet
  • Strekke 2: ca 125 meter terrengskifte fra stubbjorde, over lyng, til myr. Følger sporet fint. Behagelig tempo. Sårleie 1: K. får overvær 20 meter før og går på en blanding av spor og overvær, markerer sårleiet bra.
  • Vinkel 2: 10 meter opphold venstre Ringer høyre, tilbake, rett fram og får fert og skrår inn på sporet. 
  • Strekke 3: 110 meter myr, helt ferskt elgspor krysser blodet, Kaisa værer etter dyret i lufta, går inn på blodsporet igjen, men ved neste krysspunktet (var nok to dyr sammen) går hun over på det ferske. Usikker på om jeg skal la henne utrede og se om hun går tilbake av seg selv, eller om jeg skal stopp henne. Velger det siste, sier nei og finn spor, og hun lystrer, tror det er best læring i det. Er redd det å utrede fersk spor bare er en hyggelig avveksling, men vet endel folk er uenig med meg der. Forøvrig sporer hun nydelig på strekket.
  • Vinkel 3: K tar den helt rent.
  • Strekke 4: Myr over på skogsterreng, dyretråkk. Sporer flott.
  • Vinkel 4: vinkle ligger i et dyretråkk, K. går 3-4 meter forbi og vinkler etter.
  • Strekke 5: K. sporer fint langs dyretråkket/i skogen. Sårleie nr 2 (som blir bra markert) ligger i terrengskiftet mot pløyd/harvet jorde Vi har nå gått ca 600 meter. Kaisa har ikke sporet på slik jord før. Der var det vanskelig! Først tror hun meg ikke helt på at sporet fortsetter. Så sliter hun med å finne ut av sporet. Hun må gå og små-ringe + veive fram og tilbake og finner ingen klar retning. Når hun finner blod blir dråpen markert skikkelig. 
  • Vinkel 5: På den pløyde marken, med samme vanskelighet som på resten av dette underlaget. Jevn men sakte framdrift. 
  • Vinkel 6: En 30 meters volte som krysser seg selv, og terrengskiftet pløyd jorde/stubb jorde. Jeg trodde at Kaisa kom til å vinkle uten å ta volten, og det hadde jeg latt henne gjøre, men hun gikk volten. Hele volten ble gått noen meter, ca 3-5 øst for det opprinnelige sporet. Bildet under her er ikke så godt, men man kan se den blå linja som er når Kaisa går sporet, og den rosa som ligger under som er sporet jeg la ut. 


Sporet var på 880 meter og Kaisa brukte 32 minutter. Det var en veldig bra trening, morsomt spor. Kaisa sporet bra og jobbet fint også i det vanskelige pløyde jordet. Jeg likte ikke at hun valgte og gå over på ferskspor, det bruker hun ikke å gjøre. Men så rart det høres ut så snakker vi her om de individene som går forbi gjerdet hos oss flere ganger i uka. Og som Kaisa kjenner ferten av på våre små lufteturer over på myra. Hundene kjenner forskjell på individene så det er ikke utenkelig at det var en av de som irriterer vettet av henne når de tusler forbi hagen som om ingenting har hendt. :-p

I morra skal hun få gå et kort spor på 250 meter, som går litt i kriker og kroker, og i ganske ferske skogsmaskinspor. Med enormt mye elgtråkk! Blir spennende og se hva det blir til.

Vi skal møte Inger Helene og Zarah som får et litt lengre spor, drøyt 400 meter, med 3 vinkler og to opphold et rettstrekke og i en vinkel.

2 kommentarer:

  1. Med all den sporleggingen kan du vel spise mye fårikål :). Artig at det går så bra, og litt sjekk etter ferskmat skjønner Ronja godt at hun prøver på.

    SvarSlett
    Svar
    1. Ah, Ronja er også glad i ferskspor altså. :-)

      Ja, det har blitt en god del sporlegging de siste ukene, har holdt sporkurs og lagt endel spor for andre i tillegg til Kaisas spor. Så en porsjon fårikål ekstra skal vel gå bra. Men det er ikke mange ukene før adventstiden begynner, så det gjelder å passe seg litt så at det ikke blir en porsjon ekstra både her og der. :-O

      Slett

En Multehund har gått over regnbuebroen

N RL CH MULTESTUA DANSENDE ARRAK PIRAT <3 21.04.2010 - 26.02.2017 <3 Hvil i fred elskede venn! Arrak har vært en helt spe...