Start

søndag 20. september 2015

Jegerens D-gjeng har reist fra Multestua

Så fort tiden går! Før man viste ordet av det så var valpene 8 uker og klare for sine nye hjem. 7 av de 8 valpene er levert, den siste blir til hun er 15 uker. Det har vært fantastiske 8-9 uker. Det er veldig mye arbeid, men det er et arbeid jeg har stor glede av, skal innrømme at det er morsomere å drive å kose med valpene, arrangere miljøtrening og ta imot besøk, enn det er å vaske valpetiss i timesvis hver eneste dag, eller sage opp V&H.mat, eller bekymre seg for det ene etter det andre. Men jeg elsker også å se ting blir bra, jeg syns det er herlig og bli kjent med hver og en av disse fantastiske nye livene, og være med på å forme dem og klargjøre dem for en verden der ute. Det å stelle for Asaja og se på hennes fantastiske egenskape som mor, og gi henne det hun trenger for å være en god mor. <3 Det er en stor berikelse og være en del av. <3

Nå er valpene levert videre til nøye utvalgte hjem, jeg føler meg trygg på at hver og en av dem har kommet til et hjem som passer for seg. Men sikker kan man jo ikke være før det er gått mer tid, og jeg opplever at en liten bekymring for hver og en av dem har jeg for resten av deres liv. De nye familiene har fått med masse råd og veiledning på veien, og de skal vite at jeg er her 24/7 med støtte og råd om det behøves. Lykke til med det nye familiemedlemmet, leke- og treningskamerat, jaktkompis, lykke til med den første tiden med valpen, la valpen være valp og legg en innsats i å danne en god relasjon , gi oppdragelse og legge et godt grunnlag for videre trening med lydighet, jaktapportering, agility, rundering, spor eller hva dere ender opp med. Husk rådet mitt om at en toller med god jaktlydighet er en god hund å ha med seg rundt i hverdagen. Men nå er det valpekurs først. Og husk på at sosialiseringsvindeet er åpent NÅ! (Om 2-3-4 uker er det lukket).Gi valpen et beriket miljø, hvor den kan undersøke nye ting stadig vekk, arranger gode hundemøter, så den får lekt og øvd på hundespråk med valper, og viktigst gå rundt blandt voksne snille rolige hunder, så den kan se og lære hva det vil si å være hund. <3

Det har vært en fornøyelse og se dere vokse opp! Og bli kjent med dere og de nye familiene deres! Snutesnuss til Daddy, Dako, Martta, Luna, Ruby, Tia, Doffen og Dennis. (Rekkefølgen de ble født i for drøyt ni uker siden.) Lykke til i verden! <3 <3 <3 <3 <3 <3 <3 <3

MULTESTUA JEGERENS DADDY

Grønn nå også kjent som Daddy har flyttet til Stråmsåttbygda v/Sokna. Det er veldig spesielt for meg fordi da Trym var guttung var vi ofte på en turistforeningshytte ikke så langt forbi der, vi har fullt opp av gode opplevelser fra Stråmsåttbygda, Bukollen og Buvattnet, nå håper vi lille Grønn får det samme. :-)

Daddy skal bo sammen med Remy, Caroline, Adrian (2) og Tolleren Zita. Gutten kommer til å drive med både lp, bruks, spor og utstillinger, og jammen har ikke matfar blitt nysgjerrig på jaktapportering også. Tilbakemeldingene så langt er at han er en trygg og trivelig valp, som passer utmerket hjemme hos dem. :-) 

Remy, Caroline og Daddy

MULTESTUA JEGERENS DAKO

Blå  eller for framtiden Dako har flyttet til Otta, så før jeg vet ordet av det kjører jeg vel Gudbrandsdalen når jeg skal oppover til Trondheim, har hørt det er en vakker vei. :-)

Dako skal bo sammens med en aktiv familie på fire, Inger, Rolv, Einar (11) og Hege (16). Familien har ikke hatt hund før, men de har fulgt venners hunder på nært hold og er veldig modne for egen hund og gleder seg stort over å ha fått hjem Dako. Gutten vil få et aktivt liv som familiehund og turkamerat, og vil bli deltager på kurs og prøve flere aktiviteter, gjerne også utstilling. Men praktisk jakt er ikke noe for den dyreglade familien. (Men uten å legge press, det sa jeg også for 10 år siden. ;-) ) Jeg gleder meg veldig til å se hvordan denne flotte store gutten utvikler seg.  Og er litt spent på å se om det er lille matmor eller stor matmor som vil gå mest på kurs o.l.Dako, Hege og Inger.


MULTESTUA JEGERENS D'MARTTA

Frk Rosa, er den enste av valpene som fremdeles er her i Multestua. Det er fordi hun skal reise til Finland, og dit får hun ikke komme før etter at hun har tatt rabiesvaksine. Martta skal reise å bo hos Sanna, Teemu, deres små barn og tolleren Hertta og fauve'n Hilppa. Hertta er halvsøster av både Sako og Asaja så de kjenner godt til slekta og vet litt om hva de kan vente å få.

Martta skal etter planen bli jakthund både på praktisk jakt og på prøve. I tillegg kan det hende hun blir å sees på en og annen utstilling, og om sjebnen er grei med oss vil hun også få valper i samarbeid med Belle Fox kennel en gang i framtiden.Martta 9,5 uke.

MULTESTUA JEGERENS DELUNA


Lilla-villa som sto fram som den jeg ville beholdt her hjemme om jeg hadde anledning, heter nå Luna og bor i Skien, så det skulle være håp om å få se henne igjen.

I skien bor Luna sammens med Cathrine, Endre, tenåringsjentene Helén, Marte og Hedda og tolleren Lexie (6 år). Der blir det mye kos og aktivitet. Luna og Cathrine skal drive på med bruks/rundering. I tillegg blir hun sikkert å sees litt i utstillingsringen.
MULTESTUA JEGERENS DURUBY

Rød, nå kjent som Ruby er den herlige jenta med det hvite sjalet. Hun har flyttet til Oslo, så jeg regner med å møte henne igjen med jevne mellomrom.

Ruby bor på Vestre Aker i Oslo hos Susanne og Stian med god plass å boltre seg på hjemme. De er vokst opp med hhv border collie og golden retriever og gleder seg veldig over nå å få en toller som familiehund og treningskamerat. Ruby skal gå på Lahaugmoen hundesenter og utdanne seg til å bli diabeteshund, i tillegg til at både Susanne og Stian vil utforske hvilken andre hundesporter som passer for dem. Ruby er superfint bygget, men har for mye hvit til at utstilling er noe å satse på.MULTESTUA JEGERENS DINA STELLA

Oransje, frøkna med det vakreste ansiktet og en meget hengiven og trygg væremåte. Var tenkt å bli Stella, men etter første natten i nytt hjem, skiftet hun navn til Tia. :-D Tia har flyttet til Trondheim, der bor hun egentlig ganske landlig til selv om det er midt i Norges tredje største by. :-) Stor hage, parker og bymarka bare et steinkast unna. Trym går nesten forbi der, når han går fra leiligheta i sentrum og opp til Gløshaugen.

Tia bor nå hos Ina, Børge, Åsne, Solveig og Tora, jentene er 8, 10 og 12 år. Hele familien gleder seg stort over å ha fått egen hund. Familien er heldig som har fått herlige Tia. Også Tia er heldig for matmor har tatt et halvt års permisjon fra jobben i forbindelse med at de fikk hjem valpen. Ina har hundeerfaring fra tidligere, og i tillegg til kurs i og aktiviteter som LP, spor og agility, så vil Tia trenes opp til praktisk jakt og kan blandt annet glede seg til skarvejakt ved trønderlagskysten i framtiden.
MULTESTUA JEGERENS DOFFEN

Svart, som var så pen at man tenkte han måtte være en jente i starten, hihi. Gutten heter nå Doffen og det blir spennende og følge med på denne flotte gutten som har flyttet til Gamle Oslo.

Doffen bor hos en familie på fem Sissel, Håkon og Jens er de Doffen deler hus med for tiden, men også de borteboende studentene Selma og Magnus er engasjerte i gutten.  Doffen kommer til å få et aktivt liv, familien er hundevant og har hatt både golden, snauzer og toller tidligere. De gleder seg til å sette igang å trene med Doffen. Han likte veldig godt å apportere, så de har tenkt at det kan bli aktuelt med jakttrening også. Jeg har ytret ønske om at Doffen får bli med på utstillinger, siden han bor i Oslo og har hytte både på sørlandet og på Røros, så skulle det være nok av aktuelle utstillinger og velge i.


MULTESTUA JEGERENS DENNIS

Brun, skal nå være kjent som Dennis, har fått et navn jeg syns passet veldig godt til den smårampete aktive krabaten. :-) Dennis har gjort Finnmarking av seg (jeg er selv Finnmarking), han bor nå helt oppe i Alta.

I Alta bor gutten sammens med Synnøve, Tor, og tennåringsjentene Thea og Tone. Dennis er familiens første egne hund, selv om Synnøves far'sine hunder har føltes som og vært familie. De er innstilt på å være aktive og gå kurs, og delta på det man finner av hundeaktiviteter i området, jakt inkudert. Dennis blir å vokse opp i en fantastisk natur, om han nå bare lærer seg god innkalling, og ikke å jage rein, vil det bli mye løping i fjellet.

 
Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

En Multehund har gått over regnbuebroen

N RL CH MULTESTUA DANSENDE ARRAK PIRAT <3 21.04.2010 - 26.02.2017 <3 Hvil i fred elskede venn! Arrak har vært en helt spe...