Start

torsdag 5. juni 2014

Retrieverklubb utstilling på Skarnes Kr. Himmelfartsdag 2014

A very short summary in english. Please feel free to contact me if you have any questions. Last week our local retrieverclub had their yearly show, and many of the owners of a Multestua dog met. We had a wonderful day together. Offsprings from all of our three litters came, togheter with the kennels ancestress Kaisa. All the dogs are ownerhandled, and all got wonderful critiques and excellent. We had BOB and BOS puppy 6-9 months, 3de best male, BOB and 2nd best bitch, BIS progenygroup.
--------------------------------

I forbindelse med klubben sin utstilling hadde vi kenneltreff for små og store multer fra både A, B og C kullet. Kjempehyggelig og se så mange valpekjøperne igjen og få snakke om løst og fast. Hverdagslydighet, trening innen ulike grener, utstillingsteknikk (skikk og bruk ;-) ) og alt annet vi måtte ha på hjertet. Høre hvordan de har det sammens med sin rødpels. Rødpelsene ja, aller helst vil jeg ta hver og en av dem på fanget og kose som om de var en liten valp fremdeles. <3 Men når vi er så mange samlet ville det blitt litt mye uro, så jeg må legge bånd på meg selv. Men det er gledelig og se hvor mange av hundene som setter stor pris på å se meg igjen. Og som Camilla påpekte, så mange hunder samlet, alle er så rolige, trivelige og fine. Det er fine hunder ja, men jeg må bare sende den tilbake til valpekjøperne, som gjør en super jobb med dem.

Neste planlagte treff er i forbindelse med MH-en i slutten av august hvor mange av B-valpene er påmeldt. Men det er ikke umulig at vi tar noen treninger eller minitreff sånn i farta. Om noen av dere valpekjøpere har lyst og avtale en dag hvor vi går spor, eller jeg viser litt jakttrening, eller hjelper til med noe annet, så har jeg alltid tid!!!

Så litt over til utstillingen og eksteriørbeskrivelsene. (Her kommer det jeg har fått av bilder så langt. Det vil komme flere. Valpekjøpere som har fine bilder fra dagen kan bare sende dem til meg. Eller legge de ut på nett, så vi kan legge inn link i innlegget her.)

Dommer var Connie Svane Petersen fra Danmark, jeg viste ikke noe om henne fra før av, det er alltid spennende. Dommeren var veldig rolig og trivelig, flink i møtet med hundene, kompetent og grundig. Og så plukket hun jo ut sånn en flott BIR hund + +! ;-)

Avlsklasse


 For aller første gang stilte vi i en avlsklasse, og Kaisa fikk denne supre tilbakemeldingen på avkommene sine: "En avlstispe m/to kombinasjoner, alle meget typelike, herlige hoder, bra overlinjer, velkroppede. Bra pels og bra bevegelser. Herlige teperament. Stort Grattis!" HP! BIR og BIS avlsklasse. På bildet: NORD UCH N SE VCH NV-12 Shaggy Toller's Keehnu Dancing Zeta, med avkommene N VCH N UCH Multestua Dansende Asaja Pirat, N RL CH Multestua Dansende Arrak Pirat, Multestua Mattykaisa's Bølle og Multestua Mattykaisa's Boss.

Valper 6-9 mnd 

I valper 6-9 mnd stilte tre av valpene etter Asaja og Wallace. Ille bra valper!  

 

Multestua Dans Mc Chopper 
ble BIR valp 6-9 (og BIS 3?), dvs at de knuste oppdretteren som stilte Arya, og det skal jeg nok få høre en stund. ;-) Choppers kritikk: "8 mnd, Fortrinnelig type, herlig hode og uttrykk. En aning kort hals, bra overlinje med velansatt % velført hale. Kompakt kropp m/god dybde. Kraftig benstamme m/bra poter. Velvinklet fram og bak. Sterk bakpart. Bra pels, bra bevegelser, herlig temperament. Velvist."

Multestua Dans Med Chiquita "Arya", 
vil bytte på å bli stilt av meg som eier og forvertene Joakim og Madelen. Denne gangen var det min tur. Og det gikk veldig fint å stille jenta. Arya fikk denne kritikken: "8 mnd, feminin, velproposjonert tispe m/søtt hode. Korrekt øyenfarve, bra hals/overlinje m velansatt & velført hale, Herlig kropp. Velanlagt skulder. Velvinklet fram og bak. Sterk bakpart. Effektive bevegelser. Super pels. Herlig temperament. Velvist" BIM valp 6-9

Multestua Dans Som Chablis "Clara".  
Camilla har vært veldig flink til å sende bilder av Clara til meg dette halvåret som har gått siden valpene reiste. Men endelig fikk jeg møte henne igjen. <3 Hun er en deilig hund! Camilla stilte på utstilling for første gang, etter et 10 minutters trening utenfor ringen. Gikk det så bra som bare det! Clara fikk denne kritikken: "8 mnd, Feminin tispe med søtt hode og uttrykk. Korrekt øyenfarge, bra hals & overlinje. Kropp av tilstrekkelig dybde. En aning rett overarm, bra benstamme m/ bra poter. Velvinklet bak. Bra pels, bra bevegelser, bra temperament." Valp 6-9 mnd nr 2.

Asaja med 3 av valpene sine. Til venstre: Multestua Dans Mc Chopper, Multestua Dans med Chiquita, Multestua Dans Som Chablis og N VCH N UCH Multestua Dansende Asajs Pirat. Det er vel ikke utenkelig at disse kan stille i oppdrettergruppe etter hvert og om Chilya eller Olivia kommer på besøk fra hhv nordnorge og trønderlag, så kan Asaja stille avlsklasse hun også. Det hadde vel vært morro Heidi! Til høsten/vinteren blir det forhåpentligvis et nytt kull på Asaja så om et års tid har også hun to kull hun kan stille med.
 Her noen flere bilder av gjengen.
Arya, Chopper, Clara og Asaja

Geir og Chopper, Joakim og Arya, Camilla og Clara og Heidi og Asaja.
Ikke bare bare og få fire til og ligge sammen samtidig, her de to som var klare først. Clara er veldig lik sin mor.

 

Juniorene våre 

Multestua Mattykaisa's Boss
Boss, Camilla og Marius var selvfølgelig med. Boss (Brun i valpekassa) en er utrolig snill og god gutt. De trener en god del lydighet og skal snart prøve seg på bronsemerket. Camilla og Marius var på utsitllingstrening mandagen før utstillinga, og forteller at gutten var veldig ufoksuert (mulig de brukte enda mer beskrivende uttrykk). I alle fall så syns jeg det gikk riktig så bra med gutta i ringen under den individuelle bedømminga. Her er kritikken: "15 mnd, Maskulin hanne, Bra hode og uttrykk. Bra Øyenfarge, sterk hals, bra overlinje m velansatt/velført hale. Kropp av god dybde/bredde. Bra benstamme m korrekte poter. Velvinklet fram og bak. Bra pels, bra bevegelser. Bra temperament!" Excellent.3JKK.

Herligste gutten Salto var på plass med sin superhandlerspire Heidi. Salto og Heidi har vært på sitt første helgekurs i Agility, så nå er målene klare. Man skal ha noe og jobbe mot! (Kan vi bare få nevne at årets Norgesmester i agility er en toller. ;-) Vi vil gratulere Norgesmesteren, Tollerstemmens Jessie "Enya"! Her med en videolink.) Men tilbake til Salto sprekingen vår, igjen fikk han Excellent på utstilling. Salto er Multestua Mattykaisa's Bølle (Orange i valpekassa). Kritikken: "15 mnd, bra hode & uttrykk, bra øyenfarge, bra hals, bra overlinje, tilstrekkelig brystdybde. Bra benstamme med fine poter. Tilstrekkelig vinklet framme, velvinklet bak. Bra pels, bevegelser og bra temperament." Excellent.2JKK i en stor juniorklasse.

Embla ble ikke stilt på Skarnes, men hun og jeg var i Oslo lørdagen to dager senere. Vi hadde en fin dag sammen og jenta var flink i ringen. Hun drar endel i båndet sånn utenom ringen, og er kjapt framme og skal hilse på alle. Men hun er jo så gjennomsnill mot både folk og hunder, det finnes ikke en vond nerve i henne. Hun er også veldig flink til å slappe av i buret sitt. Embla er nedrøytet, men har begynt å bygge litt pels. Når hun nå begynner å lære og trave i ringen så betyr det at det kan bli veldig morro og stille henne utover høsten. Det ble også veldig gøy i Oslo. Av dommer Natasa Davidovic fikk hun denne kritkken: "15 montsh, nice young girl, good type, feminin head, kind xpression, good pigment, lovely elegant neck, well set on body, good front, deep chest, well angulated, good size, still need better balance in movement." Jenta fikk Excellent, ble nummer 3 i klassen og fikk sin første CK (Champion kvalitet).


 De voksne hundene


  
Det ble ikke arrangert Barn & Hund i år. Noe jeg ikke var klar over. Jeg hadde tatt med meg Felicia som hadde veldig lyst og være med på det. Felicia leker masse utstilling med mine hunder, og hun er veldig flink handlerspire. Jeg bestemte meg for at siden det ikke var Barn og Hund, kunne Felicia (7 år) i stedet få æren av å stille Kaisa i den offisiell utstillingen i Champion klassen. Noe hun gjorde på en strålende måte! Kaisa fikk denne kritikken: "6 år, Herlig velproposjonert feminin tispe m/bra hode/uttrykk. Bra hals/overlinje. Kompakt kropp med god dybde og bredde. Bra benstamme m/bra poter. Velvinklet. Bra pels, bra bevegelser. herlig temperament. Velvist!" Exc.2chkk, CK, 2. BTK.


Arrak favorittgutten min, har pusset på utstillingsformen og borte er usikkerheten forann dommerbordet. Han står støtt og fint og ser ut til og trives i ringen. Han er nå meldt på noen utstillinger framover. Arrak har fått seg tittel og er nå N RL CH Multestua Dansende Arrak Pirat, selv vil han gjerne legge til HKH foran det hele, men det er ikke registrert i NKK. ;-) Guttens kritikk: "4 år, Maskulin hanne med bra hode og uttrykk. Velansatte ører, Bra hals/overlinje. Velansatt & velført hale.Kompakt kropp med bra benstamme & poter. Velvinklet fram og bak. Bra pels, bra bevegelser, bra temperament. Velvist." Exc.1AKK, CK, 3 BHK.


Asaja er slående vakker og tok en velfortjent BIR. Det er ikke første året hun ble BIR her på Skarnes. Men i år var det Heidi som var stødig handler. Sjørøverprinsessa etter Jack og Kaisa fikk denne kritikken: "4 år, Feminin, velproposjonert, m/søtt hode og uttrykk. Bra hals & overlinje, velansatt hale, kompakt kropp m god dybde og bredde. Kraftig benstamme m/korrekte poter. Velvinklet sterk bakpart. Bra bevegelser, bra pels, Herlig temperament." Exc.1 CHKK, CK, BIR, og BIS 5


Bilde: N VCH N UCH Multestua Dansende Asaja Pirat Fikk Exc 1Chkl, CK, 1BTK og BIR for dommer Connie Svane Petersen.
BIR og BIM: N VCH N UCH Multestua Dansende Asaja Pirat og Tollarbo's Uniqa Wilmer As Gun

Vi var der hele dagen, to telt, campingbord og stoler, og grillmat og fantastisk sommervær! Helt til sist vil jeg si at jeg kommer nok til og oppdatere innlegget med flere bilder eller link til bilder ettersom jeg får tilgang. Og så vil jeg gratulerer til alle de andre utstillerne som var fornøyd med dagens resultater! Jeg begynte og skulle ramse opp her, men jeg tror heller jeg sier "ingen nevnt, ingen glemt!" ;-)

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

En Multehund har gått over regnbuebroen

N RL CH MULTESTUA DANSENDE ARRAK PIRAT <3 21.04.2010 - 26.02.2017 <3 Hvil i fred elskede venn! Arrak har vært en helt spe...