Start

mandag 26. mai 2014

Tollingjaktprøve på Randsberg herregård.

I helgen var det dobbel tollingjaktprøve (TJP) i de dype Värmlandske skoger. Asaja og Kaisa var påmeldt. Det var flott terreng å ha prøven i, overnattingstedet Ransberg herregård var også et flott sted. Trivelige funksjonærer, hyggelig stemning og et spennende og fint prøveopplegg. (Selv om jeg syns det var merkelig at samme opplegget ble kjørt begge dager, altså identiske prøver.) Dommer var Gunnar Petersson og han hadde i BK lørdag hhv søndag 10 og 11 hunder til bedømning, og i AK 4 og 5 hunder, de fleste hundene deltok begge dager, men noen få var bare med en dag. Norge var godt representert med 6 deltagere i BK og 1 i AK. :-) På gruppen Tollingjakt på facebook kan man se alle resultatene. 


Det var Heidi og Asaja sin debut på TJP, Heidi har ikke engang sett en TJP før. Asaja og Heidi har hatt lyst til og drive med mye denne våren, og det har gitt ett tett program.
Den 8 mai deltok de i bruks klasse C, og fikk 10 på sporet og 9,5 på oppsøket. Strålende fornøyd med det første C sporet! Men i plaskende regn var det et par lydighetsøvelser som ikke fungerte, bl.a kryp, som Asaja ellers er super flink i. De manglet 4,5 poeng på lydigheten for å få opprykk. 
Den 21 mai deltok hun i B-prøve på Elverum. Der gjorde hun en super fin jobb både på markeringer og på feltsøket. Men dessverre var det også litt pip og da kan det ikke bli bedre enn en 2. premie. 

På TJP i helgen gjør hun, om jeg får si det selv, et helt strålende markeringsarbeid. Rett linje og super fart ut, rett linje og veldig god fart inn også, selv om hun begge veier må over flere myrøyer og diverse vanskelig terreng, holder hun viltet godt i munnen og leverer viltet vel i hånd. :-) Men å gjøre søk med vilt i, syns hun er dødt og kjedelig. Og hun står og tenker vel og lenge ute i feltet før hun bestemmer seg for å ta med endene inn. Når det skjer har hun flotte grep og avleveringer. Men da ble det ikke mer enn 3. premier, selv om premieringen var den samme var det bedrin gå spore fra lørdag til søndag og det er oppløftende. Likevel - gratulerer til både Heidi og Asaja for vel gjennomført debut og premiering i boks også på TJP. Dere er utrolig flinke! Fokuser på brukstreninga en stund nå. (Med litt vilttrening sånn inn i mellom.) Så kan dere ta opp jakttråden når dere har lyst på litt forandringer igjen. Jeg forstår godt at dere ikke kan få til å satse like mye på begge grener.

Kaisa startet i åpen klasse begge dager. Kritikkene ligger i bildeform lengre nede. Kort oppsumert slet hun med en rusten fører på lørdagen, kombinert med at hun selv var ganske så overivrig, ble det mye rusk i städgan og det går ut over fokuset og hun får også et par startforsøk (fører feil!). Den ender med en ufokusert tollingen, fokuset ligger på mannen i båten og hun misset den først kastede i dobbelmarkeringen. Ellers gjør hun mye bra: fartsfylt, glad, ivrig og lydløs. Men hennes svaket ved at hun bruker lang tid på og bestemme seg for hvordan tak hun skal ha på viltet fører oss nedover på premielisten. Selv om jeg hadde et lite håp om at det skulle holdt til en 2. premie på søndagen, ble det 2 x 3. premie. Tross alt er jeg veldig fornøyd med at hun nå har premiering i åpen klasse. Vi får vurdere om vi skal prøve oss igjen til høsten og se om vi ikke kan komme litt høyere på premiestigen. Om det ikke går to år mellom hver gang vi starter skulle kanskje sjansen være større for bedre klaff. Men vi må trene opp litt bedre tempo i opptakene før neste prøve.

Chopper popper og Bhestisen var med på turen, Bhest har trent på å vente i bil og være stille, kanskje ikke det mest spennende, men nødvendig. Og jeg må si at jeg er rimelig fornøyd. Han fikk også trene tolling i området som var brukt til BK prøven  (mange forstyrrende lukter). Samt hente en ande markering på myrøy, etter å ha gjort et par bakover oppgaver først. Tollinga fungerte kjempebra, dirigeringene fint og andemarkeringa sånn passe. Det var
vanskelig og gå ned fra øya generelt sett og i alle fall med fugl i munnen. Men det er jo derfor vi trener.
 
Chopper og Geir trente spor, det gikk like bra som alltid! Og gutten fikk også mye god sosialisering, trening på å "være med på tur og i folkemengde regler". Han (da mener jeg Chopper) er en fantastisk søt gutt, som har en utrolig mye bra egenskaper og super kontakt med far. Vi oppdaget også at han er en sucker for Cava, så om dere ser Geir springe rundt med en champagne flaske i skogen, så trenger det ikke å være det at han har utviklet et alkoholproblem. Det er bare den ultimate belønningen til Chopper! ;-)  (Husk nå på at Chopper er halvt dansk, trenger vel ikke si noe mer. :-p ) 

Veldig trivelig helg, med både gamle og nye kjente svensker, og en finfin gjeng med norske tollervenner.

Geir hjalp til med litt av hvert, han tok også endel bilder, så kanskje kommer det bilder av jobbende hunder etter hvert. For now, noen mobilbilder fra helgen.
Grilling på lørdagskvelden.
Sønn Chopper og mor Asaja er slitne etter en natt på camping og en dag ved prøvefeltet. Vi sitter og spiser rett til siden for venstre bildekant her, det hindrer ikke dem i å sove godt.
Jaja, sååå sliten er han ikke Chopper'n.
På fars fang.

Kaisa ved hundestoppen. Veldig glad og klar for innsats!

Der framme er det andejakta foregår, spennende!Og slik ble resultatet!
Klikk på bildet og vipp på hodet, så ser du det. ;-)

1 kommentar:

  1. heidi, geir, asaja, chopper27. mai 2014 kl. 13:14

    En innholdsrik beskrivelse av en flott helg Nina, og ja jeg fikk blod på tann så viltet er ikke lagt på hylla. Det skal holdes vedlike så ser vi om en god stund hva det fører til ;)

    SvarSlett

En Multehund har gått over regnbuebroen

N RL CH MULTESTUA DANSENDE ARRAK PIRAT <3 21.04.2010 - 26.02.2017 <3 Hvil i fred elskede venn! Arrak har vært en helt spe...