Start

mandag 10. februar 2014

Gratulerer med 1 års dagen!

I dag er det 1 år siden Multestua Mattykaisa's B-gjeng ble født. Gratulerer så mye med dagen til alle 8! 
Ha en morsom dag med trening/lek/tur og noe ekstra godt å spise.
Leserne må gjerne gå tilbake i bloggen og se hvordan det var her for et år siden. <3

Today it is 1 year since the Multestua Mattykaisa's B-litter was born. Happy Birthday to all 8 of them!
Have a fun day with play and fun, and some snacks.
You are welcome to go back a year in the blog to see how it was then. <3 

5 days old with color collar.

Tonight I will have a glass of champagne to celebrate that all eight of them are happy and healthy on their first birthday! And hope for many more of those happy and healthy years! A few words about each of them. (In Norwegian). 
I kveld spretter jeg champagne for å feire at alle 8 er friske og glade på sin ett års dag! De er nå utenfor fare når det gjelder SRMA, det skal feires. Samtidig som vi banker i bordet for fortsatt god helse. Det nærmeste halvåret vil de bli røntget så da er det igang med å uroe seg for det. :-p Godt da at den første av valpene etter Matty har kommet ut med A. Her kommer noen ord om hver av dem og deres første år.

Gam (Blake) - Bor hos Maryam og Christian i super idylliske omgivelser på Halsenøy kloster. Han er en aktiv og glad gutt som elsker å søke, klatre, løpe i skogen, hente ting og bade. Det første året har de hatt fokus på å gi han en best mulig valpetid og legge grunnlaget forframtiden. Han går flott i lag med andre hunder og er en glad og god gutt, som er høyt elsket. Han har gått valpekurs. Planene for det kommende året er å komme i gang med mer målrettet trening for å utnytte guttens fantastiske bruksegenskaper.

Bhest - bor her hjemme på Brandval. Han elsker folk, er trygg og gjennom snill, selv om han er mye hund, ser jeg at de fleste som møter han smelter av hans utstråling. <3 Han har gått et valpekurs, utover det har vi tatt det rolig med treningen. Lite skikkelig trening, men introdusert delmomenter og håper på å ha lagt grunnlag for ting vi vil trenge senere. Utover senvinteren og våren skal vi speede på litt og drive med litt mer målrettet trening. Det er apportering og jakt som får hovedfokus. Men vi tenker å prøve litt rally lydighet og spor også. Tre utstillinger har ført til tre excellent m/CK og et Cert.

Boss - bor i Oslo hos Marius og Camilla. Boss er en snill og glad gutt, med masse sosiale ferdigheter. Han har fått en fantastisk oppvekst hos M & C, hvor han er med dem begge på jobben, han får både lange skogsturer og byturer. Han har gått valpekurs og fortsettelseskurs. I det siste har han gått kurs i Asker hundeklubb og der ser de masse til storebror Arrak. Har sett videobevis på at de er godt igang med rally lydighetstreningen. Boss har vært på besøk her, jeg har møtt dem i Oslo og de var med på kenneltreffet i august og i desember. Gutten er en flott bygget hannhund på nedre del av høydeskalaen, han har mange gode eksteriøre trekk og jeg skal nok få lurt dem med på en utstilling eller tre i året som kommer. Når det gjelder hva de ønsker å trene videre, alle muligheter er åpne, så vi får følge med. 

Balto - bor i Trondheim hos Rune, Nina og voksne sønner. Balto er gjennomsnill og glad, han har vært en veldig aktiv valp med masse go. Han har modnet godt allerede og viser nå fantastisk evne til å fokusere på oppgavene når han skal jobbe, samtidig som han har masse pågangsmot og nysgjerrighet. Balto og Rune er godt igang med en ettårig spesialsøks utdanning. Han skal trenes opp til å lokalisere oljesøl. På treninga har han blitt "truet" med at om de finner Balto alene et øyeblikk, kan han bare regne med at gutten er borte når han kommer tilbake. ;-) Rune som mange hundeførere opp igjennom får kjenne litt på at han kommer til kort, og er bremsen i samarbeidet. Men der er du ikke alene Rune, vi er flere som kjenner det slik. Stå på, dere er et team! Og uten deg hadde ikke denne fantastiske gutten fått drive på å jobbe med dette. Balto har gått valpekurs og rally lydighetskurs. De har besøkt oss og vi har besøkt gutten hjemme i Trondheim. Jeg syns det er veldig spennende når Rune ringe og forteller om treningene dems.

Salto (Bølle) - bor nede i Sponvika hos Heidi og Björn. Salto er sosial og åpen, glad og tillitsfull, hakket mykere enn et par av de andre gutta og tilsvarende økt samarbeidsvilje og intelligens. Han var kosegutten i kullet og er det fremdeles, er høyt elsket og passer supert sammen med folka sine, jeg er så glad for at det ble dem som fikk han. Han har gjentatte ganger sjarmerer seg inn hos klientene på jobben (både H & B er kiropraktorer) det fører lett til at Salto har fått seg ekstra små lufte og lekestunder i nytt selskap, noe som går flott med en sånn enkel og grei gutt. De har satset på hverdagslydighet det første året, og vil fortsette med å trene mer konkurransepreget LP, men er også nysgjerrig på blodspor, og jakt. Salto er en flott gutt, "turn"type (Heidi har bakgrunn innen turn, faktisk verdensmester i gymnastikkhjul! Ikke tvil om at han passer flott inn i familien), Ups, avsporring! Men han har fantastiske bevegelser og gode vinkler forann og bak, samt gode linjer og proposjoner. Gleder meg veldig til å se han ferdig utviklet. På sin utstillingsdebut fikk han lett excellent. 

Brumm - bor i Sverige hos Jessica og flere to- og firbente, også en tollergutt til. Brumm er en skikkelig herlig gutt. En bustollare med god motor, men uten stress, selv om han har bitt i stykker "et og annet" det første året. (Men det er jo ikke ulikt tollere, alle Kaisa's avkommen har i alle fall vært gode der ;-) ). Brumm har gått valpekurs, han trener lydighet og har etterhvert startet opp med jakttrening også. Og selv om det er nytt også for J. syns de det er kjempegøy! Brumm har også trent endel blodspor, hvor han viser lovende takter. Gutten var på kenneltreffet i august, og jeg har møtt dem i Sverige. Han har vist frampotene i utstillingsringen og kan vise til flotte resultater på valpeshow og første gang i juniorklasse fikk han strålende kritikk og excellent. Han har det superfint hos jessica og jeg gleder meg og følge dem videre.

Bella - denne herlige jenta bor sammens med Malin og Wilma i nærheten av Narvik. Bella er en glad og herlig jente som er med på det meste, elsker å bruke nesa si og elsker å bade. Ei jente med stor samarbeidsvilje, men også nysgjerrig og fin utforskertrang. Bella trenes til å bli redningshund. Både Bella og Malin elsker å være masse ute i friluft, sommer som vinter. Ja de driver med lavinetrening nå på vinterne, gøy å se bilder med både ski og snescooter (minner meg om min barndom). Bella har et nydelig hode, en stolt reisning, gode vinkler og rygglinje ja en flott "outline" som gradvis vil modnes og fylles. Blir spennende og følge dem også i utstillingsringen. Jeg gleder meg til å se henne live igjen til sommeren.

Embla (Bembla) - jenta mi (/vår) som bor sammens med Tonje på Jessheim. Snill, god og glad, men også sta. Elsker å bade, aktiv, nysgjerrrig med stort pågangsmot. Jeg elsker modellen og typen, hun har så utrolig mye av det man vil ha i en arbeidende hund. Men er en toller som gir utfordringer for en første gangs hundeeier. Embla har gått valpekurs og påbyggningskurs i lydighet, hun er kjempeflink. Hun viser gode takter i spor, og jeg testet henne med en and, nå da hun var 11 mnd. Selv om hun ikke har snust på and siden hun var 8 uker, var hun 100 % spontan! Avleveringa snakker vi ikke om! :-D Jeg har hatt Em med på utstilling og vi slet litt med å få vist henne godt fram, men det ble very good. Helgen etter viste Tonje henne og da fikk hun excellent. Em har vært på besøk her noen dager i strekk et par ganger i året som gikk, viktig at hun er kjent i huset og trygg i flokken. Håpet er jo at hun skal ha et kull her med tid og stunder. Det er endel brikker som skal på plass før det og hun skal nok bli minst 3 år før det er snakk om noe kull. Men tiden går jo så fort!

Til slutt må vi jo gi litt ære på Matty og Kaisa som er foreldrene til denne fine gjengen, og send en stoor klem til Hege som var medjordmor for kullet, og den som på forhånd tippet at det ble 6 gutter og 2 jenter. Og som avsluttning på bursdagsbloggen, kommer det en haug med bildeklipp fra året som gikk, dette er stort sett bilder tatt i farta av valpekjøperne. (tilsendt til -, eller stjålet av oppdretteren)

Kaisa syns det er vanselig å få lagt seg ned, med så mange valper i en krans rundt seg. <3
Brumm søt som honning, lille svensken vår. <3

Bhest på valpeshow
Embla på valpeshow, hvor gamle var de tro?

Gam 10-11 uker gammel. <3

Gam bader i sjøen, ca 4 mnd.

Salto, Kaisa, Bhest og Embla 5 mnd gammel.

Har valpen lekt alene i fem minutter?
7 mnd gamle Salto, Kaisa og Bhest


Ei som virkelig vet å kose seg når det skal slappes av. Bella

Boss gutten!

Boysa altså, Boss er med en liten tur i stor bil.

Adventstreff
 
Dette er Balto som bryr seg døyten om nyttårsrakketter, men se så lik han er Bhest!
Etter utstillingen i Kumla
Bella nesten ett år gammel, på lavinetrening. Helt klar!

1 kommentar:

  1. Heidi, Geir, Asaja, Chopper11. februar 2014 kl. 06:49

    Ett begivenhetsrikt år for 1-åringene. Lykke til videre alle sammen! :)

    SvarSlett

En Multehund har gått over regnbuebroen

N RL CH MULTESTUA DANSENDE ARRAK PIRAT <3 21.04.2010 - 26.02.2017 <3 Hvil i fred elskede venn! Arrak har vært en helt spe...